Trine Frank vendte sin sygdom til noget positivt - nu har hun skrevet en bog om forløbet

Trine Frank fik konstateret brystkræft sidste år. Hun har vendt sygdomsforløbet til noget positivt og en bog, som skal hjælpe andre med sygdommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg vidste det egentlig godt, men jeg græd og min mand græd.

Sådan fortæller 56-årige Trine Frank fra Horslunde på Lolland. Sidste år, den 25. januar, fik hun at vide, at hun var syg. Hun havde brystkræft.

- De sad allerede med lommetørklæderne fremme og de trøstede, og det var utroligt søde læger og sygeplejersker, der trøstede os, fortæller Trine Frank.

quote Det her det går over, det kan godt være, det er hårdt, men det bliver godt igen

Trine Frank, sygeplejerske og tidligere kræftpatient

Forude lå otte måneder med sygdom, kemoterapi og strålebehandling, men tidligt i processen lykkedes det for Trine Frank at vende krisen til noget positivt.

- Jeg tænker, det går nok. Det her det går over, det kan godt være, det er hårdt, men det bliver godt igen, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Trine Frank synes selv, hun lignede en gammel, skaldet mand, da hun tabte håret under kemobehandlingen. 
Trine Frank synes selv, hun lignede en gammel, skaldet mand, da hun tabte håret under kemobehandlingen.  Foto: TV ØST

Og den indstilling ændrede sygdomforløbet for den 56-årige sygeplejerske.

- Allerede den tanke gør, at man giver sig selv lov til at grine og pjatte og lade være med at falde ned i et sort hul, fortæller hun.

Efter operationen skrev Trine Frank bogen Kemo, kobraslanger og kontrabas – en livsbekræftende fortælling om et kræftforløb.

Det er en fortælling om hendes sygdomsforløb og om, hvordan hun taklede den svære tid.

En fest på opvågningsstuen

Trine Frank begyndte med kapitlet om, hvordan det var at vågne op efter operationen. Hun havde en fest med musik af Pharrell på anlægget og en god udsigt fra sygesengen.

- Da jeg havde skrevet det første kapitel, så tænkte jeg, hold da op, sikke et overskud, sikke en energi. At vågne op efter en kræftoperation og så have sådan en fest, det synes jeg, det er sgu da ikke så tosset, fortæller hun.

Hun skrev videre med højt humør, og bogen er blevet til en fortælling om, hvordan man kan komme igennem noget svært, ved ikke at tage det alt for tungt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Trine Frank er glad for musik. Hun spiller selv kontrabas. 
Trine Frank er glad for musik. Hun spiller selv kontrabas.  Foto: TV ØST

- Hvis man tager let på det hele, og man er positiv, og man laver noget fis og ballade, og man er glad, så synes jeg faktisk, at så de ting, som nogle gange er svære, de går lidt lettere, siger Trine Frank.

Da Trine Frank begyndte at skrive på bogen, var hendes håb, at bare to andre kvinder ville have glæde af hendes fortælling. Og det mål har hun nået.

- Der er faktisk nogle, der har været hos mig og sige, du aner ikke, hvad den har gjort, og det synes jeg, er helt vildt fedt, siger sygeplejersken fra Lolland.

Med til den opløftende historie hører, at Trine Frank i dag er raskmeldt.