Tricktyve melder sig selv - udgav sig for at være indsamlere fra Diabetesforeningen

To unge mænd har narret penge fra fremmede ved at udgive sig for at være indsamlere fra Diabetesforeningen. Nu har de meldt sig selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere personer på Lolland er de seneste dage blevet franarret penge af to unge mænd, der har udgivet sig for at være indsamlere fra Diabetesforeningen.

Derfor advarede Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i weekenden om de falske indsamlere, som har været på spil i Maribo, Sakskøbing og Nakskov.

Lokalpolitiet i Nakskov oplyser desuden, at man har modtaget en anmeldelse fra en ældre kvinde, der fik stjålet sine margueritøreringe, da hun åbnede døren for de to falske indsamlere.

 Men nu har de to unge mænd meldt sig selv, oplyser Diabetesforeningen til TV ØST.

- Vi blev i weekenden kontaktet af de to unge mænd, som fortalte, at der var tale om en misforståelse – ikke tricktyverier. De gav os deres oplysninger, som vi har videregivet til politiet. Men vi opfordrede dem også til selv at kontakte det lokale politi, siger Søren Biune, marketingschef i Diabetesforeningen.

Diabetesforeningen: En alvorlig sag 

Selvom de to falske indsamlere har meldt sig selv, ser Diabetesforeningen stadig med stor alvor på sagen. 

- Det er en alvorlig sag. Vi har ikke nogen landsindsamling lige nu. Vi har kun en landsindsamling en gang om året, og den sidste var i starten af juni. Det er den eneste dag, hvor nogen fra os må gå ud og samle ind. Så det er ret ødelæggende for os, når nogen udgiver sig for at være fra Diabetesforeningen, siger Søren Biune.  

Lokalpolitiet kan bekræfte tre sager om den falske indsamling, men politiet havde mandag formiddag endnu ikke hørt fra de to unge mænd.