Tre mænd varetægtsfængslet efter hjemmerøveri - kendte offeret i forvejen

Tre personer er anholdt efter et hjemmerøveri søndag aften i Vesterborg på det østlige Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Opdateret klokken 16.35
Artiklen er opdateret med oplysninger om, at de tre mænd er varetægtsfængslet i fire uger frem til 14. februar.

Tre mænd er blevet anholdt, efter de ifølge politiets mistanke søndag aften gennemførte et hjemmerøveri mod en 52-årig mand og hans 59-årige samlever i Vesterborg på det østlige Lolland.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De anholdte er en 55-årig mand fra Stubbekøbing, foruden en 27-årig mand og en 21-årig mand fra Serbien.

De tre mænd trængte klokken 20.30 ind i den 52-åriges hjem. De var maskerede, og krævede et større pengeløb fra parret. Mændene blev ifølge politiet på adressen en hel time, før de forlod stedet.

- Vores efterforskning viser, at de tre kendte den 52-årige i forvejen - der er en form for relation imellem dem. Derfor kan vi også sige helt sikkert, at der ikke er nogen grund til bekymring for andre i området. Det her er en sag, der er opstået mellem de involverede, siger politikommissær Rune Nilsson til TV2 ØST.

Arbejder stadig med at opklare forløb

Hvad der er sket i den time, hvor mændene var på adressen ønsker politiet ikke at oplyse.

- Vi arbejder stadig på at finde ud af, hvad der er sket i huset i den time, så vi ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad der er blevet fortalt til os, oplyser politikommissæren.

På den baggrund ønsker politiet ikke at oplyse, om der er blevet truet med våben, eller hvad der er sket mellem parterne under røveriet. Ifølge politiet forsvandt de tre mænd fra stedet med en mindre sum i kontanter.

Han oplyser dog, at de tre mænd er sigtet efter den almindelige røveriparagraf i straffeloven. Sigtelsen efter groft røveri er ikke i brug i sagen.

Grundlovsforhør bag lukkede døre

Fordi det præcise hændelsesforløb i huset ikke er kendt, ønsker politiet også at afholde grundlovsforhøret uden adgang for offentligheden - det, som man kalder lukkede døre.  

Her vil de forsøge at få de tre varetægtsfængslet.

Efter grundlovsforhøret er de tre mænd blevet varetægtsfængslet i fire uger – frem til 14. februar. De tre mænd nægtede sig skyldige.

Parterne har tidligere haft et økonomisk mellemværende, og derfor blev de varetægtsfængslet for den lidt mildere paragraf om ulovlig tvang og uberettiget indtrængen.

- Heldigvis er den type kriminalitet meget sjælden i Danmark, for vi ved, det kan skabe utryghed blandt folk. Jeg er glad for at gerningsmændene er anholdt og fængslede i sagen, siger anklager Charlotte Skovmand-Malmberg, Advokaturen for specielle sager hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.