Travlhed ved grænsen: Flere forsøgte at snige sig ind i landet

Politiet stoppede en menneskesmugler og tre personer i juledagene, som forsøgte at snige sig i landet ved Rødbyhavn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet holder ikke fri, selvom det er jul.

Det opdagede tre personer og en menneskesmugler med svensk opholdstilladelse lillejuleaftensdag samt 1. juledag, da de forsøgte at komme ind i landet ved Rødbyhavn på Lolland.

Om formiddagen blev to syriske brødre standset i toget fra Tyskland

Den ældste var en 30-årig syrisk mand med adresse i Sverige og svensk opholdstilladelse, mens den anden var en 18-årig syrer, der angiveligt var hans lillebror, uden gyldig rejselegitimation.

Da den 18-årige ikke havde søgt asyl i andre lande, søgte han derfor om asyl i Danmark. Den 30-årige blev til gengæld sigtet og anholdt for menneskesmugling, som han erkendte på stedet.

Gemte sig på togets toilet

Søndag var politiet igen klar, da to personer blev standset sidst på eftermiddagen i Rødbyhavn. Først var der tale om en mand, som rejste uden gyldig rejselegitimation. Han sad på det bagerste sæde i den bagerste vogn og gjorde sig så lille som muligt, men han blev opdaget alligevel.

Da han ikke ønskede at søge asyl i Danmark, blev han sendt retur til Tyskland med næste færge.

Den anden person var en ung mand på 17 år, der gemte sig på togets toilet. Han havde heller ikke gyldig rejselegitimation og ville heller ikke søge asyl i Danmark.

Tidligere har han været i både Frankrig og Italien, hvor han heller ikke søgte asyl. På grund af hans unge alder blev han i første omgang sendt til Center Gribskov.