Trafikdræbte i oktober er netop identificeret

Næsten to måneder er der gået, siden to mænd mistede livet i en voldsom ulykke i Vestenskov på Lolland. Først nu er de to personer identificeret og kan udleveres til familien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var 45-årige Michael Andreasen og hans bedste ven 54-årige Henrik Bilde-Petersen, der 14. oktober mistedede livet i en voldsom trafikulykke ved Vestenskov på Lolland. Først nu - næste to måneder senere er deres identitet slået endeligt fast, skriver eb.dk.

Ulykken skete ved syv-tiden om morgenen, hvor bilen med de to mænd, som var på vej på arbejde, brød i brand efter at være stødt ind i en traktor med anhænger. Ulykken skete, da traktoren med en tom halm-vogn bagpå skulle svinge til venstre tværs over Langøvej. Her kørte en modkørende bil direkte ind i halmvognen og brød altså i brand. Traktorføreren var en 17-årig ung mand, som slap uskadt fra ulykken.

Kan sige farvel nu

Familien til de omkomne har ikke kunnet få udleveret ligene, før den endelige identifikation lå fast, og det har altså taget tid.

- De sad side om siden i bilen. Vi var ikke sikre på, hvem der sad hvor. Man kunne ikke identificere dem ud fra deres tænder. Det er ellers den måde, man hurtigst får svar. Derfor var vi nødt til at identificere dem ud fra dna, som er en mere omstændig procedure. Vi skal være 100 procent sikre på, at det er den rigtige person, vi udleverer. Vi dobbelttjekker og trippeltjekker derfor altid, siger leder af lokalpolitiet i Nakskov, Peter Damgaard, til Ekstra Bladet.

Med den afsluttede identifikation kan familien nu endelig få taget afsked med deres kære.

Ifølge Ekstra Bladet har politiet torsdag foretaget en rekonstruktion af ulykken i et forsøg på at fastslå ulykkesårsagen. her deltog også den 17-årige førere af traktoren og hans forsvarer. Rekonstruktionen sker for at finde ud af, om der kan placeres et ansvar.