Tonsvis af frugt solgt på lollandsk frugtfestival

Over 110.000 stykker frugt blev solgt under årets frugtfestival på Lolland. Ifølge arrangøren trak det gode vejr og et tætpakket program folk til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I weekenden blev der købt massevis af frugt og tusindvis af liter most, da Sydhavsøernes Frugtfestival blev afholdt for 12. gang i Sakskøbing på Lolland. 

Målet for arrangørerne var, at folk skulle genopdage den danske frugt. Og det gjorde de.

Der blev nemlig solgt over 110.000 stykker æbler, blommer og pærer, hvilket svarer til mere end 11 tons. Samtidig skiftede tusindvis af liter most hænder under festivalen, lyder vurderingen fra de mange avlere, der solgte frugt i løssalg.

quote Jeg solgte lige så meget frugt på to timer, som hele sidste år

Peter Larsen, frugtavler på Lilleø

Det skriver folkene bag Sydhavsøernes Frugtfestival i en pressemeddelelse.

- Jeg solgte lige så meget frugt på to timer, som hele sidste år, udtaler Peter Larsen i pressemeddelelsen.

Han er frugtavler på Lilleø og måtte tage færgen hjem for at plukke mere lørdag, så hans bod var fyldt op med friske forsyninger søndag.

I videoen herunder kan du se, hvordan det gik, da Sydhavsøernes Frugtfestival løb af stablen for 12. gang.

I weekenden blev Sydhavsøernes Frugtfestival afholdt for 12. gang, og her kan du høre, hvorfor festivalens formand, Claus Meyer, mener dansk frugt kan komme på verdenskortet.

Rekordomsætning og udsolgte workshops

Ifølge folkene bag frugtfestivalen meldte flere boder og butikker om en rekordomsætning. Desuden måtte børn og voksne gå forgæves til nogle af de udsolgte workshops, der blandt andet talte marcipandekoration med konditor Mette Blomsterberg, bagerkurser og fremstilling af cider.

quote Tusindvis af mennesker har haft fornøjelsen af friskhøstet frugt fra Sydhavsøerne i denne weekend. Det var vores mål, og det er virkelig smukt at være vidne til

Claus Meyer, formand for Sydhavsøernes Frugtfestival

Derfor er frugtfestivalens formand, Claus Meyer, som også er kendt som kok og iværksætter, meget tilfreds med festivalens udbytte.

- Tusindvis af mennesker har haft fornøjelsen af friskhøstet frugt fra Sydhavsøerne i denne weekend. Det var vores mål, og det er virkelig smukt at være vidne til, udtaler Claus Meyer i pressemeddelselsen.

Ifølge arrangørerne har over 100 frivillige været med til at stable festivalen på benene.

- Vi er dem dybt taknemmelige. Uden det unikke forenings- og forretningsliv og den imponerende
frivillighedskultur, vi har i Sakskøbing, havde vi ingen festival, udtaler Birte Aagaard, der er næstformand.