Toldboden skal være Nakskovs første kulturhus

Arbejdet for et nyt kulturhus i Nakskov er i gang og der er foreløbigt afsat 250.000 kroner til projektet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nakskov skal inden længe have sit helt eget kulturhus med plads til musik og aktiviteter for borgerne. Foreløbigt har Fritids – og Kulturudvalget afsat 250.000 kroner til projektet og nedsat en arbejdsgruppe, som har besluttet at arbejde videre med idéen om, at Toldboden skal rumme kulturhuset.

Ifølge udvalgsformand Heino Knudsen (S) er stedet helt oplagt for et kultursted til indbyggerne i Nakskov.

- Det er en kulturhistorisk bygning og den står endda tom. Foreløbigt er to unge arkitekter sat på sagen og de vil til oktober komme med et udspil om, hvordan Toldboden og et kulturhus kan kombineres, fortæller Heino Knudsen.

Projektets arbejdsgruppen består af lokale frivillige kræfter, som har hver deres viden indenfor musik, kunst og så videre. Ifølge Fritids – og Kulturudvalget er det nemlig vigtigt at projektet gror nedefra, lyder det.

- Der mangler simpelthen et sted, hvor vi kan mødes og hvor der både kan spilles musik og andre, sjove ting. Mit håb er, at vi kan skabe et sted, hvor man lige går en tur forbi om søndagen og et hus, hvor ting opstår, siger Heino Knudsen.

Ifølge politikerne kommer projektet til at koste mere end de 250.000 kroner at stable på benene og Lolland Kommune vil nu blandt andet søge fonde om økonomisk støtte til projektet.