To skoler er et skridt tættere på lukning efter byrådsmøde

Trods stor opbakning fra lokalsamfundene er Horslunde Skole og Holeby Skole i Lolland Kommune et skridt tættere på lukning efter byrådsmøde tirsdag aften.

Til stor skuffelse for lokalsamfundene i Holeby og Horslunde, blev det tirsdag aften besluttet af et næsten enigt byråd, at lukningen af de to byers skoler skal i høring, så skolerne kan nedlægges, når det ringer ud til sommerferie i 2024. 

Mødet blev afholdt i Ravnsborghallen ved Horslunde på Nordvestlolland. 

Her var et stort publikum af lærere, forældre og borgere fra både Horslunde og Holeby, mødt op for at overvære politikernes beslutning.

Alle partier i byrådet stemte for at sende lukningen af skolerne i høring med undtagelse af Enhedslisten, Lokallisten og løsgængeren Per Kim Nielsen som stemte imod at sende forslaget i høring. 

Lukningstruet siden 2022

De to skoler har været lukningstruede siden 2022.

Byrådsmøde
Læs også
Stort flertal lukker fire skoler
Byrådsmøde
Læs også
Stort flertal lukker fire skoler

I sommeren 2021 kom det nemlig frem, at skolerne var bygget uforsvarligt, og at nogle af bygningerne var i risiko for at styrte sammen. Bygningerne blev midlertidigt udbedret, men ifølge kommunens beregninger vil det koste 165 millioner at renovere skolerne tilstrækkeligt.

Derudover er skolerne ramt af et faldende elevtal, da Lolland Kommune står til at miste op mod 700 børn indenfor de kommende ti år.

Den 18. januar i år indstillede økonomiudvalget forslaget om skolelukningerne til byrådet, og her til aften besluttede politikerne så, at skolelukningerne skal sendes i høring, så skolerne kan nedlægges ved sommerferien i 2024.

Beslutningen er forventelig

Mange af de interesserede borgere kom fra Holeby, hvor man havde fyldt to busser for at få plads til alle de interesserede.

En af de borgere, som er skuffet over aftenens afgørelse er Leif Viggo Utermøhl, der er formand for fællesbestyrelsen i Horslunde Landsbyordning.

Svend Gønge Skolen
Læs også
Usikkerhed om skolelukninger - nu skal kommunalbestyrelse afgøre fremtiden
Svend Gønge Skolen
Læs også
Usikkerhed om skolelukninger - nu skal kommunalbestyrelse afgøre fremtiden

Han kalder beslutningen forventelig, da mange byrådsmedlemmer på forhånd havde tilkendegivet deres holdning til at sende skolelukningen til høring.

Men han håber alligevel, at byrådet vil lytte til borgerne, når de kommer med høringssvar.

- Det der er sket i dag er nok et stort skridt hen mod en lukning. Så der skal nogle gode argumenter til, for at man kan bremse sådan en proces op. Så det håber jeg, da vi kan komme med. Og jeg går sådan set også ud fra, at vi har argumenterne i orden.