Tiltalt i Minna-sag anklaget for række af lovbrud

Den 49-årige kvinde, der er tiltalt i sagen om den nu afdøde Minna Dahl Michelsen, er også anklaget for 25 andre lovovertrædelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er lidt at tage stilling til for Retten i Nykøbing Falster, hvor en 49-årig kvinde er tiltalt for ikke at hjælpe 48-årige Minna Dahl Michelsen, da hun sad fast i en sump i juli sidste år. Minna Dahl Michelsen endte med at dø i sumpen - formentligt af dehydrering og varme, og den 49-årige kvinde er nu sigtet for at undlade at hjælpe sin veninde, og så er hun sigtet for 25 andre forhold.

Anklageskriftet i sagen afslører, at den 49-årige også er tiltalt for en række tyverier. Helt præcist 14 tyverier af alt fra en cykel, en computer og teltudstyr til gryder, pander og dyner. Derudover er hun tiltalt for blandt andet at have forladt sine 3 hunde uden vand og mad i 6 dage, og hun er også tiltalt for ikke at overholde et forbud mod at opsøge en mand i Kettinge.

Nægter at haveefterladt Minna hjælpeløs

Retssagen mod den 49-årige kvinde er begyndt i dag mandag, hvor hun har udtalt sig om sagen om Minna Dahl Michelsen. De øvrige forhold har hun ikke ønsket at udtale sig om, og hun har også bedt om ikke at skulle møde op til de øvrige retsmøder. Det har dommeren givet tilladelse til. Hun skal dog møde op, når de personlige forhold skal gennemgås.

Den 49-årige erkender at have været sammen med Minna Dahl Michelsen på dagen, hvor hun sad fast i sumpen, men nægter sig skyldig i at have efterladt hende hjælpeløs derude. Hun har ifølge folketidende.dk forklaret, at hun forlod sumpen for at hente hjælp, og da hun havde fortalt om episoden til nogle folk på sin vej, regnede hun med, at de ville tage hånd om veninden.

Der forventes at falde dom i sagen torsdag i næste uge.