Tiltalt for at efterlade døende kvinde i solen

Mandag begyndte retssagen mod en 49-årig kvinde i Nykøbing Falster. Hun er tiltalt for at efterlade en døende kvinde i et vådområde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag begyndte retssagen i Nykøbing Falster, hvor en 49-årig kvinde sidder på anklagebænken.

Hun er tiltalt for at have efterladt Minna Dahl Michelsen, som blev fundet død i et sumpet engareal ved Flintinge Å på Lolland i juli sidste år.

Læs også: Politiet: Kvinde efterlod Minna til at dø i solen

Ifølge anklageskriftet skal den 49-årige ikke have gjort nok for at få hentet hjælp til Minna Dahl Michelsen, da hendes ben gled, og hun sad fast i et hul på den eng, de to var ved at krydse d. 19. juli.

Men den 49-årige nægtede sig mandag skyldig i tiltalen.

Bad flere om hjælp

- Hun har forklaret, at hun gik fra Minna på et tidspunkt og gik ud for at få nogen til at komme og hjælpe, fordi hun sad fast, og så gik hun ud og spurgte flere forskellige personer om de ville komme og hjælpe, og de slog det allesammen hen og sagde, at det kunne hun (Minna, red.) sagtens klare, sagde den tiltalte kvindes forsvarer, Louise Tschernja til TV2 ØST.

Den 48-årige Minna Dahl Michelsen blev fundet død efter længere tids eftersøgning, hvor flere lokale havde været ude og lede efter hende.

Minna Dahl Michelsen var ifølge politiet død af tørst og varme.

Var hjælpen god nok?

Tiltalen mod den 49-årige kvinde går på, at hun forlod Minna Dahl Michelsen og "undlod - efter evne - at hjælpe hende".

Men ifølge forsvareren hjalp den 49-årige kvinde så godt, hun kunne.

- Hun kørte forbi nogle timer efter og kiggede efter, om hun kunne se, om der var noget der på marken, hvor det var, men hun så ikke noget. Så hun har efter vores opfattelse, gjort hvad hun kunne, fortæller louise Tschernja

Retssagen slutter i næste uge.