Tillidsmand: Fangeflugter påvirker os

På under én uge er 2 indsatte stukket af fra den sikrede institution, Kofoedsminde i Rødbyhavn. Det påvirker medarbejderne. Tillidsmand efterlyser flere ansatte

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Først stak en voldtægtsforbryder af og dernæst en 22-årig røveridømt.

Begge er kriminelle udviklingshæmmede, som er dømt til behandling på den sikrede institution Kofoedsminde i Rødbyhavn på Lolland.

8 flugtforsøg på 3 år

En sammentælling af presseomtalte fangeflugter fra Kofoedsminde de sidste 3 år viser, at der har været 8 episoder med indsatte, der er stukket af, og hvor politiet har været involveret i eftersøgningen.

- Jeg synes, 8 er for mange, siger Vivi Henningsen, som er tillidsrepræsentant på Kofoedsminde:

- Men hvis vi fik nogle flere ressourcer, ville det måske kunne hjælpe noget på, at vi kunne lave noget mere pædagogisk arbejde med dem.

Hvor mange flere ressourcer har I brug for at få?

- 10 stykker ville hjælpe gevaldigt meget på det, fortæller hun til TV2 ØST.

Episoder påvirker personale

De 2, der stak af fra Kofoedsminde i sidste uge er tilbage på institutionen igen.

Den voldtægtsdømte Bo Jensen nåede at være ude i 6 dage. Den 22-årige blev opdaget af politiet 20 minutter efter anmeldelsen lørdag eftermiddag i Sakskøbing på Lolland.

- Det påvirker personalet rigtig meget - mere end folk måske tror. Også at folk udefra kritiserer os over, at folk stikker af, siger Vivi Henningsen.

Opsøgte medarbejder privat

Bo Jensens fangeflugt sluttede, da han i lørdags opsøgte en ansat på kofoedsminde på hendes privatadresse. Hun alrmerede politiet.

Hvordan har hun det?

- Hun har det ikke særlig godt, det er jo meget forståeligt. Hun er en stærk pige, men alligevel meget påvirket af det, fortæller Vivi Heningsen til TV2 ØST.

Det lykkedes ikke mandag at få interview med hverken Kofoedmindes forstander Hans Christian Hansen eller viceforstander Flemming Lund.