Tilflyttere på offentlige ydelser: Kommunerne går konkurs

Flere tilflyttere på offentlige ydelser gør, at kommuner indenfor få år vil gå konkurs. Sådan lyder det fra Kaare Dybvad fra Socialdemokratiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

26 millioner kroner. 

Det er prisen for Lolland Kommune, når de skal betale for tilflyttere på offentlige ydelser. De har nemlig flere tilflyttere end fraflyttere, og det skaber en skævvridning i kommunen og en stor regning. 

Lolland er ikke ene om den skæve fordeling. Også Odsherred og Vordingborg kan genkende problemstillingen - dog ikke i så kraftig grad som Lolland. 

quote Kommuner vil inden for få år gå konkurs

Kaare Dybvad, folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Sjællands Storkreds

Kaare Dybvad, folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Sjællands Storkreds, er ikke i tvivl om, hvilke konsekvenser, det har for kommunerne. 

- Kommuner vil inden for få år gå konkurs, siger Kaare Dybvad til TV ØST.

Kan ikke opfylde kravene

Kaare Dybvad forklarer, at det ender med, at kommunerne ikke kan opfylde de lovgivningsmæssige krav, der stilles.  

- Men de ender selvfølgelig ikke med at gå konkurs. Det ender med, at kommunerne ikke overholder lovgivningen, siger Kaare Dybvad. 

Ifølge Kaare Dybvad er det et resultat af flere ting. For det første kontanthjælpsloftet og for det andet husene på Lolland. Mange huse står tomme og lejes ud billigt. 

- Og det gør, at for eksempel Glostrup Kommune sender kontanthjælpsmodtagere til Lolland, for der er der billige boliger, siger Kaare Dybvad.  

Og det kan løses ved, at man begynder at rive huse ned på Lolland igen, som Socialdemokratiet først have besluttet. Og så kræver det bedre vilkår til kontanthjælpsmodtagere og et behov for at ændre på udligningsordningen, fastslår Kaare Dybvad. 

quote Det er jo ikke rimeligt at have sådan en konstruktion, hvor man bliver straffet for at modtage nye borgere

Villum Christensen, Folketingsmedlem for Liberal Alliance i Sjællands Storkreds

Ikke rimeligt at blive straffet 

Villum Christensen, Folketingsmedlem for Liberal Alliance i Sjællands Storkreds, erkender også, at der er et problem med udligningsordningen, som den er. Derfor er finansudvalget begyndt at se på udligningsordningen, og hvordan det kan gøres bedre.

- Vi vil meget gerne kigge på at ændre nogle af de uhensigtsmæssigheder, for det er klart, det er jo ikke rimeligt at have sådan en konstruktion, hvor man bliver straffet for at modtage nye borgere, siger Villum Christensen til TV ØST.

Han pointerer dog, at det er et stort system, man skal ændre. 

- Det er ikke noget, man gør hveranden dag, som Villum Christensen siger.  

- Og når boligmarkedet ændrer sig, så kan man jo sige, at retfærdigheden ikke er statisk. Der skal ske nogle ændringer undervejs. Det er så det, man er i gang med. 

 

 

 


Nyhedsoverblik