Tidligere topspiller skal træne lokalt håndboldhold: - Det er for godt til at være sandt

Ian Marko Fog er ny cheftræner for Team Sydhavsøerne. Ansættelsen gør, at klubben går målrettet efter at rykke op i herreligaen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To gange måtte Morten Juul læse beskeden på sin mobil, før han forstod, hvad der stod, og hvad indholdet rent faktisk betød.

Sportschefen i herrehåndboldklubben Team Sydhavsøerne er hverken ordblind eller svagtseende. Det ekstra kig på mobilen skyldtes, at han havde fundet klubbens nye cheftræner.

Det bliver ingen ringere end Ian Marko Fog, som skal stå i spidsen for holdet i 1. division.  

quote Jeg anså det for urealistisk, fordi Fog simpelthen er for god

Morten Juul, sportschef, Team Sydhavsøerne

I sin spillerkarriere huserede muskelbundtet inde på stregen og nåede 132 kampe på det danske herrelandshold, hvor han i en periode også var anfører. På klubbasis spillede han i mange år i Tyskland, men nåede også til Spanien og det daværende storhold, Ciudad Real. 

Efter karrierestoppet har han taget sit harpikstalent med ud på bænken og leveret opsigtsvækkende resultater. Højdepunktet kom sidste år, hvor han sensationelt førte ligaens økonomiske lillebror Nordsjælland Håndbold frem til slutspillet.

En præstation, der gav ham titlen som årets træner og fik telefonen til at blive rødglødende med henvendelser fra jyske ligahold og udenlandske klubber, der ville have fingrene i 46-årige Fog, som sagde stop i det nordsjællandske i forbindelse med slutspilspladsen.

Han har sagt pænt nej tak til alle tilbud, da han er låst til at bo på Sjælland af familiære grunde. I stedet skal han altså de næste to sæsoner være Team Sydhavsøernes næste cheftræner.

- Det er for godt til at være sandt. Jeg anså det for urealistisk, fordi Fog simpelthen er for god, siger Morten Juul.

Målsætning er at rykke op

Team Sydhavsøerne har de seneste mange sæsoner haft en tilværelse i midten eller lige under topplaceringerne i 1. division og går på vinterpause som nummer fem.

quote Jeg er kommet til Team Sydhavsøerne med ambitionen om, at holdet skal rykke op i ligaen

Ian Marko Fog, kommende cheftræner

Tilknytningen af Fog gør, at klubben nu skyder brystet frem og vil i ligaen.

- Fra næste sæson går vi mere hårdnakket efter at rykke op i ligaen. Men vi kommer ikke til at hente en masse spillere, der koster en masse penge, for vi synes, vi har en trup, der er til mere, end hvad den præsterer nu. Vi vil dog supplere den med talenter, der vil være profiler i 1. division, siger Morten Juul.

Ian Marko Fog siger det samme: Han har ikke valgt Team Sydhavsøerne for at være cheftræner i 1. division.

 - Jeg er kommet til Team Sydhavsøerne med ambitionen om, at holdet skal rykke op i ligaen. Hvis det skulle misse i det første år, så skal det lykkes i år to.

Han indrømmer, at det ved det første møde mellem ham og Morten Juul ikke lå i kortene, at han skulle blive cheftræner. Men efter flere samtaler fik han et bedre billede af klubben og kalder det for et spændende projekt og er begejstret for det professionelle setup.

- Der er jo ikke et Superliga-hold på Lolland og Falster, så hvis vi laver resultater – og det har jeg tænkt mig, at vi skal gøre – så er der altså et ret stort potentiale, hvilket vi også har set med kvinderne i NFH (Nykøbing Falster Håndbold, red.), siger Ian Marko Fog.

Stor sponsorinteresse

Da den officielle kontrakt blev underskrevet, holdt klubben den hemmelig for offentligheden, indtil Fog blev præsenteret i forbindelse med hjemmekampen mod Skovbakken den 15. december.

Han blev modtaget med et stående publikum, der klappede og piftede af den karismatiske trænerprofil.

- Der var en nærmest euforisk stemning, og med det samme gav det et økonomisk afkast. Allerede dér fik vi tre henvendelser fra sponsorer, som vil øge deres sponsorat til næste år, siger Morten Juul, som også har fået uopfordret henvendelser fra spillere i hele landet, efter at Ian Marko Fog er blevet præsenteret.

Ian Marko Fog har skrevet en toårig kontrakt med Team Sydhavsøerne og tiltræder efter sommerferien. Han afløser svenskeren John Zanotti.