Tidligere biografchef inviterede til film i det fri

Torsdag kunne folk på Fejø kvit og frit se film under åben himmel i Fejø tilflytters baghave.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var popcorn, drikkevarer og et ni meter højt og otte meter bredt lærred, hvor både Druk og Vores mand i Amerika kunne ses.

Selvom det lyder som en biograf, foregik arrangementet under åben himmel i Fejø-tilflytter Lene Pia Madsens have.

Og det var et helt specielt fund, under renoveringen af Lene Pia Madsens hus, der inspirerede hende.

- Vores hus er fra 1940, og i gamle huse gemmer man som regel gamle aviser, og den, jeg fandt, havde biografannoncer på alle siderne. I dag er der ingen biografer i området, siger hun.

Det er formentligt ikke kun de gamle aviser, der har inspireret Fejø-tilflytteren til at lave udendørsbiografen. Hun har nemlig tidligere arbejdet i filmbranchen og været biografchef for biograferne Imperial og Dagmar i København.

quote Det sammenhold, der er i små øsamfund, er fuldstændig overvældende.

Lene Pia Madsen

- Det var for mig en måde at samle øen på. Vi kunne ligesom sige: her er vi, vi har været her i seks måneder. Kom og se, hvor magisk det er at sidde i et biografrum under åben himmel sammen, siger Lene Pia Madsen.

Fanget af Fejø

Ligesom for mange andre vendte corona hverdagen på hovedet for Lene Pia Madsen. Hun var ansat i en biograf, som blev påvirket af coronanedlukningen.

Artiklen fortsætter under billedet.

For seks måneder siden flyttede Lene Pia Madsen og hendes mand til Fejø.
For seks måneder siden flyttede Lene Pia Madsen og hendes mand til Fejø. Foto: Frederik Hagedorn-Poulsen - TV2 ØST

Derfor forlod hun biografen og flyttede midlertidigt til deres sommerhus på Fejø, for at finde ud af hvad hun nu skulle lave.

Men Fejø har nu fanget Lene Pia Madsen så meget, at hun ikke planlægger at flytte igen.

- Det sammenhold, der er i små øsamfund, er fuldstændig overvældende og meget anderledes end i en storby. Det er et samfund, jeg ville ønske, alle kunne have. Jeg har ikke oplevet det andre steder i Danmark end på Fejø. Det er helt enestående og giver noget livskvalitet, siger Lene Pia Madsen.

Dagen derpå

Arrangementet var støttet af Lolland Kommune og Fejø Fonden, så alle på Fejø gratis kunne opleve de to store danske film.

Thomas Vinterbergs film Druk løb over skærmen klokken 00.00, og Lene Pia Madsen er både træt og glad her dagen derpå.

Artiklen fortsætter under billedet.

Billede 29.07.2021 22.10.02
Foto: Privatfoto

- Ikke nok med at man er biografdirektør, så tjekker man også toiletter, vasker glas, hygger og tager imod venner. Det jo et enormt projekt, når man ikke er så mange om det. Så min stemme er lidt mørkere, end den var i går, siger hun.

Over 200 mennesker var mødt op til film i det fri, hvilket Lene Pia Madsen var meget tilfreds med, eftersom der cirka bor omkring 450 på øen.

- Jeg har fået så mange positive tilbagemeldinger. Det er helt overvældende, hvor godt folk har taget imod det. Jeg er meget taknemmelig og meget glad.

Og Fejøbeboerne kan godt se frem til, at der næste år igen er et ni meter højt og otte meter bredt lærred at finde på øen. Måske endda flere.

- Jeg synes, vi skal have flere dage og flere lokationer næste år. Der er jo en vingård og en fantastisk campingplads bare for at nævne nogle steder, siger Lene Pia Madsen.