¨

Syv voldsomme uheld - 19-årige Katrine vil gøre farligt kryds sikkert

19-årige Katrine Andersen har fået nok af farlige ulykker i et kryds tæt på hendes hjem. Nu vil hun råbe politikerne op.

01:45

Katrine Andersen fra Holeby er blevet aktivist. Hun kæmper for, at et farligt kryds ved Holeby på Lolland skal gøres sikkert. Video: Line Strand - TV2 ØST

Gitte Kofoed fra Langet på Lolland havde egentlig taget sine forholdsregler, da hun i sin store bil med en påspændt hestetrailer nærmede sig et efterhånden ret berygtet kryds ved Holeby på Lolland.

- Det er et farligt kryds. Man må kun køre 70, og jeg havde taget farten ned til 65, fordi jeg kunne se, at der holdt en til højre for mig, husker Gitte Kofoed.

Lige i sidste øjeblik ser jeg den bordeauxrøde bil

Gitte Kofoed, offer for trafikulykke

Alligevel gik det galt. For selvom Gitte Kofoed registrerede, at der var én bil, der holdt tilbage, nåede hun ikke at se en anden bil, som kom kørende i høj fart uden at se ud til at ville overholde sin vigepligt.

- Lige i sidste øjeblik ser jeg den bordeauxrøde bil lige ud af min venstre side. Jeg tænker, at det her kun er noget, jeg drømmer. Det er ikke noget, der sker i virkeligheden… Og så siger det småkage, og så holder jeg stille, siger Gitte Koefoed.

Artiklen fortsætter under billedet

Gitte Kofoed slap uskadt for ulykken. Ifølge hende selv skyldes det, at hun havde købt en stor, sikker bil. Foto: Line Strand - TV2 ØST

Hun kolliderer med den bordreauxrøde bil, som ifølge Folketidende.dk er uforsikret og føres af en mand uden kørekort. I lugten af røg fra de udløste airbags får hun kæmpet sig ud af bilen og kan konstatere, at hun er sluppet billigt fra ulykken. Det samme er hendes heste.

Et af de første mennesker på ulykkesstedet er 19-årige Katrine Andersen, som bor blot 100 meter fra det efterhånden berygtede kryds mellem Torslundevej og Nystedvej ved Holeby.

Oplevelsen har gjort stort indtryk på Katrine Andersen. For ulykken, som skete 15. oktober i år, er den 7. ulykke i krydset på blot ti år – og det er syv for meget, mener Katrine Andersen.

Artiklen fortsætter under billedet

På ti år er der sket syv uheld i krydset her, hvor Nystedvej og Torslundevej mødes. Foto: Line Strand - TV2 ØST

Nu har Katrine Andersen givet sig selv en mission: Hun vil have gjort krydset mere sikkert, så det, der skete for Gitte Koefoed, ikke skal ske for flere. Derfor har hun startet en underskriftindsamling, der skal lægge pres på politikerne, så nu ligger der blanketter fyldt med underskrifter i byens butikker.

- Det er os borgere, der skal råbe op. Vi skal lave så meget larm, som vi kan. En underskriftindsamling er et godt sted at starte for at få borgerne med på idéen, siger Katrine Andersen.

Artiklen fortsætter under billedet

Katrine Andersen har blandt andet delt blanketter ud på de to pizzariaer i Horslunde. Foto: Line Strand - TV2 ØST

Da TV2 ØST møder Katrine Andersen, er hun i fuld gang med et se, hvor mange borgere, der har skrevet under. Hun kan med glæde konstatere, at blanketten på et af byens pizzeriaer er fyldt med underskrifter fra lokale.

Sådan en ting her er med til at skabe sammenhængskraft og fællesskab

Poul Rasmussen, brugsuddeler, Holeby

I Holeby er der da også bred enighed om, at der skal gøres noget ved krydset.

- Det er et farligt kryds. Mange overholder ikke deres vigepligt, siger Erik Christensen og opsummerer, hvordan mange bilister tilsyneladende tænker:

- Der plejer ikke at komme nogen, så vi gør, som vi plejer, forklarer Erik Christensen.

Artiklen fortsætter under billedet

Erik Christensen fra Holeby oplever tit farlige situationer i det berygtede kryds. Foto: Line Strand - TV2 ØST

For Erik Christensen har det stor betydning, at borgerne har en fælles sag.

- Det betyder meget for sammenholdet. At man kan se, at nogen gør noget, og at mange bakker op, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet

Brugsuddeler Poul Rasmussen er glad for, at så mange lokale støtter op om bedre sikkerhed. Foto: Line Strand - TV2 ØST

I Dagli’ Brugsen i Holeby er uddeler Poul Rasmussen helt enig.

- Sådan en ting her er med til at skabe sammenhængskraft og fællesskab. Det kan jeg godt lide, siger han og fortsætter:

- En by som vores er jo ramt af affolkningen på Lolland. Men så kommer der sådan en og virkelig gør noget. Man kan godt, hvis man vil. Det er så flot, siger han.

Jeg håber, det går op for de højere magter, at vi er nødt til at ændre noget

Katrine Andersen, Holeby

Brugsuddeleren har derfor stor ros til Katrine Andersen for underskriftindsamlingen.

- Det er rigtigt fint, at der er en pige, som tager et initiativ. Allerede dagen efter, det er sket, kommer hun og vil lave en underskriftindsamling.

Indtil videre har mindst 300 borgere skrevet under. Det svarer til omkring en femtedel af byens borgere. Det gør Katrine Andersen håbefuld.

- Jeg er glad. Jeg synes, det er fedt, at folk har støttet op om det. Jeg håber, det går op for de højere magter, at vi er nødt til at ændre noget, siger hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App