Syv lærere siger op på grund af ny pædagogik

En skole i Nakskov tager nu en anden form for pædagogik i brug overfor deres elever. Det har fået syv lærere til at skifte job.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Fjordskolen i Nakskov vil de ikke længere bruge konsekvens- og straffepolitik. Skolen præsenterer i stedet personalet for et nyt børnesyn, fortæller skoleleder Signe Lund Winther. Det har fået syv lærere til at finde nyt arbejde. Det skriver Folketidende.dk.

Leder af mellemtrinnet, Felix Perrier, siger, at hvis man bliver ved med at tackle den samme elev på den samme måde, uden effekt, vil man stå med de samme problemer resten af skoleåret.

På Fjordskolens Byskole- og Dannelundeafdeling vil det nu i højere grad handle om samarbejdsbaseret problemløsning.

- Vi skal til at gå mere målrettet til værks og bryde nogle af de gamle mønstre, og for eleverne skal deres handlinger ikke have en konsekvens eller føre til en straf - med mindre der da er tale om strafferetslige forhold, fortæller Felix Perrier til folketidende.dk.

- Børnene vil gerne have det godt, og de ved også godt, hvad der er det rigtige. Hvorfor gør de så ikke det rigtige? Fordi de ikke kan, og så må vi hjælp dem med at udvikle sig derhen.

På skolens interne facebookside taler forældre om lærerflugten.