¨

Syngende Dodekalit en flot februardag

Foto: TV ØST

Det syngende monument, Dodekalitten ved Kragenæs, har fået opdateret "sangen" som kan opleves i cirklen af monumentet.

Monumentet Dodekalitten ved Kragenæs på det nordlige Lolland tog sig flot ud den sidste dag i februar.

Ib Mogensen fra Nakskov var forbi det syngende monument og optog både videoen nedenfor og også den sang man kan opleve i midten af monumentet.

- Det er altid en dejlig oplevelse at besøge området, fortæller Ib Mogensen.

Dodekalitten - Et monument for den kommende tid

Dodekalitten er fire stenstøtter, hver 7-8 meter høje, der alle vender mod centrum af en cirkel. Målet er, at ialt 12 stenstøtter skal rejses. Og stenstøtterne synger. Under en kreds af siddesten er indbygget lydanlæg, som lader rumlig elektroakustisk sang og musik, skabt til stedet, klinge inde i cirklen på daglig basis året rundt.

- I slutningen af januar blev højtalerne gravet ned i jorden, hvor de hidtl har stået på jorden, fortæller Jon Krabbe, bestyrelsesformand for Fonden Dodekalitten.

Ifølge hjemmesiden dodekalit.dk symboliserer monumenterne legender, sagn og sange om Lolerne. Et folk, der for længe siden kom til landet og gav det navn, danner baggrund for en højst nutidig fortælling om samarbejde mellem forskellige kunstarter og det lokale samfund.

Ib Mogensen fra Nakskov har oploadet videoen nedenfor via www.tveast.dk/sendvideo. Ib Mogensen er en del af ØSTHOLDET - læs mere - KLIK HER

02:03 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App