Sygehusplanen skal ændres

Regionspolitikerne viser de første tegn på at give efter for den sygehusplan, de i så lang tid har stået fast på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Endnu en gang var det Region Sjællands omstridte sygehusplan, der blev centrum for debatten, da de to spidskandidater her til aften tørnede sammen i Nakskov.

Alt tyder på, at opbakningen til planen i dens nuværende form smuldrer.

Både Venstre og Socialdemokratiet er nu åbne over for at justere den for at få en større del af regeringens sygehuspulje.

- Jeg tror, det er vigtigt at ændre på planen for at sikre fremtidens sygehuskvalitet i Region Sjælland og få andel i de milliarder, regeringen vil stille til rådighed, lød det i dag fra Venstres Jens Stenbæk.

- De få procenter af planen, der har med regionsspecialerne at gøre, dem er jeg villige til at ændre på, fortalte Tommy Kamp (Soc.dem.).

Kandidaterne er dog uenige om, hvordan planen så skal se ud.

Ifølge Venstres Jens Stenbæk må regionen på længere sigt bøje sig for kravet om at samle specialerne på ét hovedsygehus.

- Vi må have et akut og special-sygehus, hvor alle specialer er samlet, og det er det, jeg håber, at regionsrådet vil træffe en beslutning om, fortalte Jens Stenbæk (Venstre).

Den idé afviser Tommy Kamp blankt:

- At samle specialerne på ét sygehus, og dermed lukke to af de seks store, det er jeg slet ikke med på, fastslog han i dag.

Publikum-fremmødet var i aften særdeles beskedent. Men de, der dukkede op, vidste godt, hvad der interesserede dem.

- Det er helt sikkert sygehusplanen, jeg er kommet herhen for at høre mere om, fortalte den besøgende Marianne de la Motte.

Regionsrådet afleverer i næste uge sin ansøgning til sygehuspuljen.