Sydhavsø kan blive årets landsby

Som noget helt særligt kan Fejø i Lolland Kommune blive Årets Landsby 2018.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fejøs ildsjæle tog sagen i egen hånd, da øens kommunale skole lukkede i 2014.

Ved hjælp af et omfattende arbejde sejrede ø-fællesskabet, og skolen blev til den selvejende institution Fejø Børne- og Kulturhus med børnehus, realskole til og med 4. klasse samt otte fastansatte medarbejdere.

Derfor er den Fejø som noget helt særligt med i opløbet om at blive Årets Landsby 2018, oplyser Landdistrikternes Fællesråd.

quote Deres ihærdige arbejde har båret frugt

Carsten Hansen, formand for bedømmelseskomiteen

Den lollandske ø kæmper om prisen med landsbyen Ryslinge i Faaborg-Midtfyn Kommune og Gludsted i Ikast-Brande Kommune.

- Fremtidens landsby skal i langt højere grad end tidligere sørge for at sikre både befolkningsgrundlag og arbejdspladser til sine beboere, udtaler formanden for bedømmelseskomiteen,Carsten Hansen, der er tidligere minister for by-, bolig og landdistrikter, i en pressemeddelelse og tilføjer: 

- Det har været en stor glæde at læse sig gennem de mange inspirerende ansøgninger, som hver og en er eksempler på landsbyer, der ikke venter på udviklingen, men er med til at skabe den.

Artiklen fortæstter under faktaboksen:

Årets Landsby

Under temaet Den Samarbejdende Landsby har bedømmelseskomiteen ikke alene kigget på landsbyernes evne til at samarbejde om udviklingsprojekter, man komiteen har særligt haft blik for de konkrete resultater, arbejdet har affødt.

- Årets tre finalister har det til fælles, at deres ihærdige arbejde har båret frugt. På hver deres facon har de formået at udvikle samarbejdet på en måde, der gør dem til forbilleder for andre, der gerne vil skabe arbejdspladser og øge bosætningen i deres lokalsamfund, siger Carsten Hansen. 

Sammen med resten af bedømmelseskomiteen vil han besøge de tre finalister i august. Umiddelbart efter vil en af de tre kunne kalde sig Årets Landsby 2018.

Årets finalister