Svært at få overblik over regionskandidaterne

Mogens Kamper, 57 år, selvstændig, bor i Lolland Kommune

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved du, hvad du stemmer til kommunalvalget?

Ja, det gør jeg. Jeg er mere i tvivl om, hvad jeg skal stemme til regionsrådsvalget, fordi jeg synes, det er svært få et overblik over, hvad kandidaterne står for. Dengang der var debat om, hvor de store sygehuse og specialerne skulle placeres, fulgte jeg meget med i debatten og ville nok have stemt på en, der kæmpede for at få noget af det herned, men nu hvor den kamp er afgjort, synes jeg, at det er blevet svært at få et billede af, hvad der foregår i regionsrådet, og så er det heller ikke særligt synligt i medierne.

Stemmer du parti eller personligt?

Jeg stemmer personligt, og jeg stemmer på en, jeg også stemte på sidste gang. Jeg har fulgt vedkommendes arbejdsindsats i de lokale medier, og jeg synes, at personen har markeret sig de seneste 4 år. Der er lidt en tendens til, at embedsmændene styrer det politiske arbejde, men jeg synes, at vedkommende, som jeg stemmer på, er trådt i karakter, og det er forfriskende.

Hvordan har du fundet ud af, hvem du skal stemme på?

Det har jo noget at gøre med ens brede anskuelse. Jeg ligger ikke og shopper rundt fra højre til venstre hver anden gang, så det har noget at gøre med, hvad jeg synes er vigtigt. Jeg følger det politiske arbejde gennem den lokale avis. Folk lover en hel masse nu, så jeg synes, det giver mening at følge tingene i det lange træk og se, hvad politikerne laver i den tid, de er valgt ind.

Hvad lægger du vægt på, når du skal afgøre, hvem din stemme skal gå til?

Kommunemæssigt lægger jeg vægt på, at der bliver forsøgt at skabe erhvervsliv og vækst hernede, og at man forsøger at fastholde den beskæftigelse, der er i området. Jeg tror ikke så meget på enkeltsager. Selvfølgelig kan jeg godt forstå bekymringen, hvis ens barn mangler en institutionsplads, og der ikke er nogen at få, og jeg er heller ikke i målgruppen for det emne, men for mig er det mere vigtigt, at der bliver skabt nogle arbejdspladser. Der er behov for nogen, som kan bidrage til kommunekassen.

Hvad skulle en politiker stå for, hvis vedkommende var optimal i forhold til dine interesser?

Vedholdenhed. Jeg ved ikke, om den perfekte politiker findes. Der er nok altid noget, man kan være uenig i. Jeg synes, det er vigtigt, at man ikke bare lover en masse, som ikke kan gennemføre alligevel, fordi der ikke er opbakning til det. Jeg er heller ikke så meget til, at der går for meget sognerådspolitik i den. Jeg er mere til, at der er fokus på de større linjer.

Hvad betyder det for dig at stemme?

Det betyder rigtigt meget. Jeg opfatter det nærmest som en pligt at gå ned at stemme, og så længe der er mennesker i verden, der kæmper for at få lov til at give deres mening til kende, så mener jeg, at vi har pligt til at stemme. Det er også svært bagefter at være kritisk over for tingene, hvis ikke man har deltaget i valget.