Sukkerfabrik lemper alkoholregler

Tillidsmændene og Nordic Sugars direktør i Nakskov er blevet enige om en lidt mere lempelig alkoholpolitik, så de ansatte nu må have en promille på højst 0,5.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var stor utilfredshed, da Nordic Sugars direktør i Nakskov 1. marts valgte at indføre alkotest på fabrikken. Det betød, at hvis en ansat ikke kunne puste 0,0 på alkometeret, så ville vedkommende kunne blive fyret.

Beskeden skabte stor vrede, men nu ser det ud til, at direktøren og medarbejderne er nået frem til en aftale, som begge parter kan leve med.

- Tillidsmændene har ikke villet gå med ind i den her diskussion, som vi haft over et par måneder på fabrikken, så da de kom og sagde, at de godt ville lave en aftale, hvis det var tilladt med en promille på 0,5, så var jeg tilfreds. For mig er det ikke religion, om det hedder 0 eller 0,5, og en alkoholpolitik hvor tillidsmændene skriver under, er en meget bedre politik end en, der bliver trukket ned over hovedet på de ansatte, siger fabriksdirektør Klaus Bøggild.

9 arbejdsulykker på 1 år

Årsagen til, at han i marts valgte at indføre nul-alkohol-tolerance på sukkerfabrikken er antallet af arbejdsulykker. I løbet af 1 år er der sket 9 arbejdsulykker på fabrikken, og Klaus Bøggild mener, at alkohol har været skyld i nogle af dem.

Tillidsmændene ville i første omgang ikke skrive under på aftalen, fordi de mente, at promillegrænsen på 0,0 var for lav, og at det kunne gøre medarbejdere usikre på, hvorvidt et glas vin fra aftenen før var ude af blodet. Men nu er der altså skrevet under på en aftale om, at promillegrænsen hedder 0,5.

- Jeg håber selvfølgelig, at alkometrene kommer til at ligge og rådne i skuffen. Det er kun, hvis vi oplever, at der er problemer, eller hvis en ansat lugter af alkohol, at vi har lov til at bede ved kommende om at puste. Vil de ikke det, eller puster de ikke under 0,5, så skal de ikke være her på fabrikken mere, siger Klaus Bøggild.