¨

Studerende får hjælp til vækning og tøjvask

Foto: TV ØST

En mentorordning i Nakskov hjælper unge med stor succes. De får tilbudt vækkeservice og hjælp til tøjvask, så kan de koncentrere sig om skolen og ikke droppe ud

Når man er fløjet fra reden og mor og far ikke mere hjælper med tøjvask og at komme ud af sengen om morgen, ja så kan det være svært at overskue hverdagen.


Sådan har en del unge det, og derfor har de på Lolland med stor succes indført en ordning, hvor en gruppe ansatte hjælper med bl.a. tøjvask, finde bolig, få klaret regningerne og komme ud af sengen om morgen. Så nu kan de unge med overskud passe skolen.


Og ordningen er en stor succes


- Vi har fået flere i uddannelse, og jeg mener også, vi kan tillade os at sige at vi er lykkedes med at fastholde mange i uddannelse, siger Joan Skafte der er Menter på H.N. Andersen Kollegiet i Nakskov.


En af de unge, der har fået stor glæde af mentorordningen er Rikke Monefeldt. Hun stod for en måned siden uden tag over hovedet, men Joan hjalp med ansøgninger til kommunen, så depositummet til en kollegiebolig kunne finansieres.


- Det var en stor hjælp, jeg ville ikke have klaret det uden Joans hjælp. Alle ved jo, at kommune-halløj, det kan være meget forvirrende, især når du står som helt ung, og ikke har prøvet det før. Det er bare meget uoverskueligt, fortæller Rikke Monefeldt.


Mentorordningen er et samarbejde mellem uddannelsesinstitutionen CELF, Jobcentret i Lolland Kommune og H.N. Andersen Kollegiet i Nakskov. 28 unge har benyttet sig af tilbuddet, siden det blev startet for 10 mdr. siden.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App