¨

Strandet skib står der endnu

Foto: TV ØST

Det strandede skib ved Bandholm Havn står stadig fast på havbunden.

Det 87 meter lange fragtskib Fortuna står stadig fast på grunden ud for Bandholm Havn.

Det oplyser Søværnets Operative Kommando torsdag morgen til TV2 ØST.

Fortuna gik forleden på grund i indsejlingen til Bandholm Havn, hvor hun skulle aflevere et læs granitskærver fra Bornholm.

Gør nyt forsøg til middag

I løbet af natten er en del af lasten blevet tømt over i fartøjet Sandholm. Derfor håber Søværnet at skibet ved næste højvande kan trækkes frit.

- Vi regner med at gøre et nyt forsøg på at få Fortuna fri ved højvandet omkring middagstid, siger Michael Tolstrup, stabsvagt ved Søværnets Operative Kommando, til TV2 ØST.

Oprindeligt var det planen, at Fortuna skulle være forsøgt trukket fri ved nattens højvande – men det har åbenbart taget lidt længere tid end planlagt at få forberedelserne i orden.

- Der er ikke noget dramatik i det. Man var simpelthen bare valgt at vente med at gøre forsøget, siger Michael Tolstrup.

Grundstødningen skal undersøges

Når Fortuna er trukket fri, så sejler hun ind til Bandholm Havn. Her skal dykkere tjekke skroget, før hun får lov til at sejle videre.

Samtidig skal der indledes en undersøgelse af grundstødningen.

Forklaringen kan ifølge øjenvidner skyldes, at markeringsbøjerne i sejlrenden har flyttet sig i vinterens løb. Sejlrenden ind til Bandholm har i forvejen ry for at være meget smal.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App