¨

Stort asfaltarbejde går i gang på travl motorvej midt i ferietrafik

Ifølge Vejdirektoratet kan dårligt vejr udsætte arbejdets afslutning. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Inden længe lægger Vejdirektoratet ny asfalt på Sydmotorvejen. Det betyder store nedsættelser af hastigheden.

Når turisterne triller i land fra færgerne på ved Rødby og ud på Sydmotorvejen, så risikerer de at ramle ind et større vejarbejde.

Fra mandag den 19. juni til mandag den 7. juli lægger Vejdirektoratet nemlig ny asfalt to steder på Sydmotorvejen. På en strækning ved Maribo og på en strækning ved Holeby i det nordgående spor. 

Arbejdet begynder med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber. 

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne, oplyser Vejdirektoratet. Mens arbejdet står på, ledes trafikanterne over i sydgående spor., og der vil på strækningen være en hastighed på 50/80 km/t.   

Dårligt vejr kan udsætte arbejdet

Asfaltarbejdet ved Holeby betyder, at frakørselsrampe 49 fra Rødbyhavn og tilkørselsrampe 49 mod Maribo spærres. 

Læs også Vejdirektoratet lægger 217 kilometer ny asfalt midt i sommertrafikken

 Trafikanter fra Rødbyhavn, som skal benytte afkørsel 49 Holeby, skal følge omkørselskilte ved færgelejet. Omkørsel ad rute 275 skal benyttes til Holeby. Trafikanter fra Holeby, som skal mod Maribo, skal benytte rute 275 og rute 153 tilkørsel 48 Maribo.  

Der bliver opsat skilte med omkørsel i forbindelse med, at af -og tilkørsler spærres. Trafikkanterne fra nord skal desuden påregne ekstra tid til færgen i Rødbyhavn. 

Ifølge Vejdirektoratet kan dårligt vejr udsætte arbejdets afslutning.     

Læs også Lastbil taber flydende asfalt på motorvejen

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App