Store flyttedag i Knuthenborg Safaripark - ny elefant flytter ind

De fire elefanter i Knuthenborg Safaripark får en ny roommate. Tirsdag flytter en ny hunelefant ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er en ny elefant på vej til Knuthenborg Safaripark på Lolland.

Ramboline, Jenna, Djungla og Lara kan se frem til nyt selskab fra tirsdag aften, hvor den 43 år gamle hunelefant N’yoka flytter ind. 

Hun kommer fra dyreparken Borås Djurpark i Sydsverige, hvor hun har boet siden, hun var et år gammel.

- N’yoka har altid trives godt i sin flok, men her på sine ældre dage, er hun blevet lidt mere utryg omkring tyrene og kalvene. Så hun har trukket sig en lille smule. Derfor kan hun ikke længere indgå i avlen, derfor er det vigtigt, at hun finder et nyt sted at bo. Så kan Borås Djurpark få plads til nye elefanter, der kan være med i avlen, siger Rebekka Fagerlund, kommunikationsmedarbejder hos Knuthenborg Safaripark.

quote Det er netop tanken bag elefantanlægget at hjælpe elefanter, der ikke passer ind

Anita Haupt Holm, dyrechef i Knuthenborg


N’yoka kan derfor nyde sin pension sammen med de fire øvrige hunelefanter, der også nyder deres pension på det 14 hektar store anlæg.

- Vi glæder os meget over, at kunne give N’yoka et otium i de mest optimale omgivelser. Det er netop tanken bag elefantanlægget at hjælpe elefanter, der ikke passer ind. Vi har et rigtig godt samarbejde med Borås Djurpark i forvejen. De har meget erfaring med elefanter, og vi har trukket på deres ekspertise, siger Anita Haupt Holm, dyrechef i Knuthenborg.

- Det bliver fem gamle damer, der skal gå og hygge, tilføjer Rebekka Fagerlund.

Ny ven til Ramboline 

Udover at indgå i flokken på lige fod med de øvrige elefanter, håber Knuthenborg Safaripark, at N’yoka finder sammen med særligt én elefant - Ramboline.

Ramboline er nemlig en smule anderledes end de øvrige elefanter, derfor kan N’yoka og Ramboline måske blive gode venner.

- N’yoka er virkelig glad for mennesker, som Ramboline, der er lidt en sær snegl, også er. Derfor håber vi, at de to kan få rigtig meget ud af hinanden, fordi de skiller sig ud på nogle af de samme parametre. De er begge meget glade for menneskekontakt, siger Rebekka Fagerlund.

Så sent som i starten af juni stak Ramboline af fra sin indhegning. Det håber safariparken dog ikke sker igen. Især ikke når N’yoka er kommet til.

- Vi håber, der kan opstå en dynamik, der kan stimulere dem begge to. Så kan Ramboline også blive underholdt i stedet for at lave ulykker, siger Rebekka Fagerlund.

N'yoka 2
Foto: Knuthenborg SafariparkLang træning venter 

Inden N’yoka bliver en del af flokken, skal der dog en masse træning til. I denne uge skal elefanterne vænne sig til hinanden. Det sker blandt andet ved, at elefantdyrepasserne fra Borås kommer med til Knuthenborg og skal arbejde sammen med elefantdyrepasseren fra Knuthenborg Safaripark.

- Først introducerer vi dem til hinanden igennem barrieren (et hegn), hvor de får lov til at interagere med hinanden. Når vi kan fornemme, det går fint, vil vi vurdere, om vi skal lukke dem sammen samtidig eller en ad gangen, siger Anita Haupt Holm, dyrechef i Knuthenborg.

quote De to dyrepassere fra Sverige bliver i parken til fredag for at sikre, at hun bliver godt læsset af og trives hernede

Anita Haupt Holm, dyrechef i Knuthenborg

- De to dyrepassere fra Sverige bliver i parken til fredag for at sikre, at hun bliver godt læsset af og trives hernede. De to dyrepassere fra Sverige er med til at introducere elefanterne for hinanden, fordi de har mange års elefanterfaring, og fordi N’yoka har en god relation til dem. Derfor kender de hendes kommandoer og de er eksperter i at læse hendes signaler, siger Anita Haupt Holm.

N’yoka skal transporteres i en stor lastbil i en egnet transportkasse og ankommer altså tirsdag aften.

- N’yoka er trænet til at gå ind i en transportkasse - hun er vågen under hele transporten. Derfor er der en dyrelæge og to dyrepassere med under hele turen, så de kan holde øje med hende, siger Anita Haupt Holm.


play
NakskovFoto

Voldsom markbrand: - Det kunne være gået grueligt galt

play
Dorte Christensen Bahne

Efter voldsomt skybrud: Det bliver dyrt at klimasikre

play
Western ridning Nicoline Andersen Lau

Til DM på hesteryg og med cowboy hat