Stor brandsag fra Lolland-Falster skal for landsretten

De to dømte i sagen om en række påsatte brande og indbrud på Lolland-Falster i 2015 har anket dommen til landsretten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nævningene ved Retten i Nykøbing Falster var helt enige, da de 12. oktober dømte to mænd skyldige i at have påsat 15 brande og begået flere indbrud på Lolland-Falster i 2015.

De to mænd blev idømt henholdsvis fem og otte års fængsel for forbrydelserne, men nu vil de – en 23-årig og en 30-årig mand – have prøvet sagen ved landsretten, skriver Folketidende.

Satte menneskeliv i fare

Den 23-årige mand blev idømt den hårdeste straf ved byretten, blandt andet fordi han i en af tiltalerne blev dømt efter straffelovens paragraf 180, der kan give fængsel indtil livstid. Det blev han, fordi han ifølge dommen i oktober 2015 satte ild til Skørringe Gods i Stubbekøbing på Falster, hvor to menneskers liv blev bragt i fare. Skaderne ved branden er vurderet til at løbe op i 17 millioner kroner.

Den 23-årige mand blev dømt for påsættelsen af 15 brande samt 22 forhold af tyveri til en samlet værdi af i alt 1,4 millioner kroner.

Forsvarer: Hård dom

Den 30-årige fortalte i retten, at han ikke var med til størstedelen af ildspåsættelserne, men det fandt retten utroværdigt. Han blev dømt skyldig i påsættelsen af 13 brande og 12 forhold af tyveri. Tyverierne vurderes til at have en værdi på en million kroner.

De dømtes to forsvarere fortalte efter dommen TV ØST, at de mente, at dommene var meget hårde.

Men den 23-åriges forsvarer, Troels Voldsgaard Fristrup, mente kun, at der var grundlag for at idømme den 23-årige fem års fængsel, blandt andet fordi han ikke tidligere er straffet, og fordi hans mentalundersøgelse har vist, at hans begavelse er under middel.

- Jeg synes, det er en hård dom. Som jeg også sagde i min procedure, så mener jeg, at grundlaget for dommen for branden på Skørringe Gods, var tyndt, sagde den 23-åriges forsvarer, Troels Voldsgaard Fristrup, til TV ØST.