Stop for olieboringer: Jeg er en super glad borgmester

Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen (S) er svært begejstret over, at regeringen har valgt at droppe boringer efter olie og gas

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen sætter nu en stopper for nye tilladelser til efterforskning og indvinding af olie og gas på land og i de indre danske farvande.

Det vækker begejstring hos Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune:

- Jeg er en super glad borgmester. Det er en dejlig, dejlig udmelding at få her i de sene vintermåneder.

Senest hørte man lokale protester på Lolland og Falster i august måned sidste år, da det hollandske firma Nail Ressources Denmark B.V. havde søgt om lov til at prøvebore i området. 

Hænger ikke sammen med grøn tankegang

Holger Schou Rasmussen (S) er generelt modstander af idéen om at lede efter olie og gas i undergrunden:

- Vi skal i Danmark satse på vedvarende energi, det er et sted, hvor vi er gået fra 0 til 60.000 arbejdspladser på 20 år, så det er af det spor, vi skal fortsætte. Så det her er et rigtig godt signal fra regeringen, siger den socialdemokratiske borgmester.

- Nu kan vi vinge det af, som en problemstilling, som vi har måtte arbejde med det sidste halve og hele år, siger Holger Schou Rasmussen (S).

Byråd og borgere har stået sammen

Han mener, at det bl.a. er de samstemmende protester mod prøveboringer på Lolland og Falster, der har haft betydning:

- To byråd har stået benhårdt sammen (i Guldborgsund og lolland kommuner, red.). Alle partier har arbejdet i deres netværk ind mod folketinget, og samtidig har vi haft nogle meget aktive borgergrupper, dem vil jeg gerne sige tak til. Det kan godt være, at lokalpolitikere kan flytte noget, men hvis der er noget, der virkelig kan flytte noget, så er det når borgere tager action, og det har de gjort i den her sag, og det tror jeg også har haft betydning for ministerens beslutning.