Stavnsbundet: Sag om olieforurening kører nu på 3. år

Anny Jensen har fået nok. Efter flere års sagsbehandling har Lolland Kommune stadigvæk ikke belsuttet, hvad der skal ske med hendes olieforurenede grund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 Det hele startede i september 2011, da Anny Jensen og hendes mand skulle have lagt fjernevarme i deres hus på Amalievænget i Nakskov. Omkring 1,2 meter nede i jorden, kunne man lugte olie. Kommunen blev tilkaldt for at undersøge jorden huset for olieforurening.

Det viste sig, at der i næsten 40 år var sivet olie ud fra en gammel olietank på grunden. Efter knap et års sagsbehandling besluttede kommunen at grave forureningen omkring huset op. Men forueningen under huset skulle undersøges yderligere

 - Vi sagde ellers, at vi ville have gravet det hele op med det samme, så vi kunne det overstået i ét hug, siger Anny Jensen.

 

Over to års sagsbehandling

 I dag er det to år og fire måneder siden, at man for første gang lugtede olie i jorden. Og Anny Jensen har stadigvæk ikke fået svar på, om kommunen vil fjerne forureningen under huset. I et notat til TV2 Øst skriver kommunen, at: "sagen er en meget kompleks olieforureningssag, og har derfor desværre krævet mange undersøgelser." De forklarer, at undersøgelsernes resultater har været divergerende og har sået tvivl om, hvem der bærer ansvaret for rensningen af jorden under huset.

 Den forklaring giver Anny Jensen ikke meget for. Hendes mand gik bort i april og hun vil gerne sælge huset og flytte i en mindre lejlighed. Men så længe sagen står på, sidder hun fast. Og nu orker hun snart ikke at vente længere.

 - Jeg kan ikke klare mere. Jeg har været til lægen, fordi jeg ikke kan sove. Jeg kan ingenting, siger Anny Jensen.

 Kommunen håber på at kunne afgøre sagen inden for to ugers tid.