¨

Statuer på Lolland og Falster bliver vakt til live

03:06

Der står masser af statuer rundt omkring på torve og pladser, og for de fleste af er det måske ikke noget, vi forholder os særligt meget til i en travl hverdag. Det vil kunstnergruppen Kunst til Folket gøre noget ved.

Kunstnergruppen Kunst til Folket rejser rundt på Lolland og Falster og laver sjov med gamle statuer.

På Torvet i Sakskøbing står bronzestatuen ”Roepiger” af Gottfred Eickhoff. Der har den stået og stirret tavst ud over torvet i snart 80 år. Men hvad nu, hvis pigerne havde noget på hjerte?

Den tanke har kunstnergruppen Kunst til Folket leget med, og derfor rejser de i øjeblikket rundt på Lolland og Falster for at vække gamle statuer til live. De får statuerne til at snakke.

- Jeg ved ikke, hvordan den kan snakke, men jeg ved i hvert fald, at de har lavet den der maskine, siger Villads Hansen fra Majbølle. 

Læs også Verdensberømt kunstner rykker til Falster - kom til Danmark som bådflygtning

Han og hans kammerater i børnehaven Krummerne var onsdag i Sakskøbing for at se den alternative form for kunstformidling. Med en specialbygget maskine og nogle mikrofoner på statuen videregiver statuen de ord, som kunstneren siger.

Vilde med hamburgerryg

Og det fik spørgelysten frem hos de mange børn.

- Kan I lide hamburgerryg, blev der blandt andet spurgt.

- Vi er da vilde med hamburgerryg. Mmmm, har du det med på madpakken, dreng? Skal vi bytte med en roe, lød svaret prompte fra de to Roepiger.

Har paraderne oppe

Selvom det måske lyder en smule gakket, så forsikrer kunstneren bag om, at der er en mening med galskaben.

- Det handler om at få folk til at blive lidt mere klar over, at der står nogle vildt spændende skulpturer rundt omkring i deres lokalområde, siger Søren Mølstrom fra Kunst til Folket. 

Læs også Tysk kunstner tegner sjællandsk by fra sin indkøbsvogn

- Jeg oplever jo rigtig mange mennesker, som har paraderne oppe, lige så snart snakken falder på kunst. Men i virkeligheden handler det bare om at bruge sin fantasi. Man behøver jo ikke vide noget for at kunne opleve kunsten.

Kunstprojektet er finansieret af Guldborgsund og Lolland Kommuner. I dag, torsdag, besøger kunstnergruppen Nykøbing Falster, hvor det er statuen Fantasia, der får lov at ytre sig.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App