Spisebord fra Nakskov er solgt for millioner

Spisebordet, der stammer fra Nakskov er nu det dyreste stykke nordisk design, der nogensinde er solgt på auktion.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Erik Lenskjold troede, at han havde skudt papegøjen, da han sidste år solgte sit bord for 330.000 kroner. Men nu har bordet ifølge hjemmesiden cphpost.dk slået verdensrekorden for salg af nordisk design. På det engelske auktionshus Phillips gik bordet for nyligt for svimlende 6 millioner kroner.

Erik Lenskjold tager dog det hele med et smil.

- Det er jo helt uhyggeligt, griner han, da han taler med TV ØST.

Sad ved en guldgrube i flere år

Bordet fulgte med det hus, han i sin tid havde købt på tvangsauktion i Nakskov til en halv million kroner. Og mange år efter gik det op for ham, at han nok havde siddet ved en guldgrube.

- Jeg har jo haft det i 20 år. Der er blevet drukket meget rødvin ved det, siger han til TV ØST og fortsætter:

- Der kom en mand for at kigge på det, og han spurgte, om det var et Peder Moos-bord. Jeg sagde, at det vidste jeg ikke, og så fortalte han mig, at det var ikke meget værd. Da jeg for sjov sagde, at jeg havde håbet at få 50.000 kroner for det, sagde han, at det ville han gerne give. Og så var det, at jeg gik til auktionshuset Laurits, fortæller Erik Lenskjold.

Solgte bordet for 330.000

De vurderede bordet til 100.000. Og en svensker købte det for det tredobbelte - helt nøjagtig 330.000 kroner. Og nu har det altså slået alle rekorder.

Læs også: Ægtepar fik over 300.000 kroner for spisebord

Bordet er fremstillet af den danske møbeldesigner Peder Moos i 1952. Det blev designet specielt til et hus, som den danske arkitekt Finn Juhl havde tegnet. Spisebordet er på de originale tegninger af huset tegnet ind i grundplanen.

Erik Lenskjold og hans kone kan nu bare glæde sig over, at han har en god historie, han kan fortælle.