¨

Spejdermærker til tørklædepiger

Foto: TV ØST

I et år har Agnete Gundersen Hjøllund og Mie Lise Olsen gået med deres spejdertørklæde hver eneste dag, og det har nu udløst et mærke til uniformen.

To piger fra Maribo Spejderne har brugt 365 dage på at gå med tørklæde. De ville gerne opnå spejdermærket Spejd365, og det krævede, at de hver eneste dag i et år gik med spejdertørklædet.

- Første dag i skolen med tørklæde på var det super sjovt ikke at være som de andre. De andre fra min klasse kom over og spurgte mig, hvorfor jeg havde mit spejdertørklæde på, hvor jeg så fortalte dem, at jeg skulle havde det på i et år, og at jeg efter et år ville modtage et spejdermærke for det, fortæller Agnete Gundersen Hjøllund.

Skulle minde sig selv om det

Også Mie Lise Olsen var også frisk på at prøve kræfter med mærket Spejd365, men hun skulle lige minde sig selv om at tage det på i starten.

- Det var noget, jeg lige skulle vende mig til og virkelig huske det. Men jeg synes, det har været en sjov udfordring. Det var også sjovt, at der var så mange fra min skole, der kom hen til mig for at høre, hvorfor jeg gik med mit spejdertørklæde, fortæller hun.

Spejdergruppens presseafdeling skriver, at begge piger har haft fire bufferdage, hvor de ikke behøvede at have tørklæde på.

Begge piger nu har også fået deres Spejd365-mærke, og kan inden så længe hænge det på deres uniform eller tørklæde, fortæller Christoffer Høyer Rasmussen fra Maribo Spejderne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App