Specialinstitution kritiseres: Hyrer ufaglærte trods kontrakt om behandling på højt niveau

Specialinstitutionen Kofoedsminde i Rødby får kritik af tilsynsmyndighed fordi de bruger ufaglærte vikarer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland stiller krav om 'behandling på et højt niveau' i kontrakten med firmaet Vikarspecialisten, der leverer eksterne vikarer til specialinstitutionen Kofoedsminde. Men tilsynsmyndigheden Socialtilsyn Øst kritiserer skarpt brugen af ufaglærte vikarer på institutionen. Det viser dokumenter, som Fagbladet FOA har fået aktindsigt i.

I tilsynsrapporter fra tilsynet står der, at de eksterne vikarer mangler relevante kompetencer. Tilsynet skriver videre, at vikarerne påvirker den pædagogiske indsats i negativ retning og højner konfliktniveauet blandt beboerne, som er domsanbragte, udviklingshæmmede kriminelle.

Mens formanden for Social- og Sundhedssektoren i FOA kritiserer brugen af ufaglærte vikarer, så siger Jens Buch, som er direktør for Vikarspecialisten, at hans firma leverer det, Region Sjælland har bedt dem om. Han fortæller, at de har aftalt, at Vikarspecialisten leverer omsorgsmedhjælpere, som er ufaglærte.

-Der har været et par enkelte gange, hvor de har forespurgt at få sundhedspersonale, mener jeg. Der har vi så fundet en, der var autoriseret til de her ting, siger Jens Buch til fagbladet. Formanden for region Sjælland, Heino Knudsen (S) har bedt om en plan for, hvordan man får mere faguddannet personale på institutionen.