Sparerunde i Vestas rammer Nakskov

Der er lagt op til afskedigelser af ansatte i Nakskov, når Vestas i de kommende uger gennemfører en sparerunde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fusionen mellem Vestas og MHI Vestas kommer til at koste stillinger i Nakskov.

Det oplyser Vestas til TV2 ØST.

Mens de timelønnede ansatte ikke er i spil i spareplanen, så ventes en håndfuld funktionærer med arbejdsplads i Nakskov dog at måtte forlade selskabet.

- Det er aldrig en let beslutning, når man skal gennemføre en sparerunde. Det er svært at sige farvel til gode kolleger - og der er det i hele landet, siger kommunikationschef Anders Riis til TV2 ØST.

Selvom sparerunden ikke er af en størrelse, som skal følge reglerne for masseafskedigelse, så har selskabet dog valgt at indkalde medarbejderrepræsentanter til forhandlinger i næste uge. Først senere ventes det præcise omfang af afskedigelser at blive kendt. De berørte medarbejdere kan dog vente at få besked før udgangen af januar måned.

Opkøbt før jul - nu kommer afskedigelserne

MHI Vestas Offshore Wind blev dannet af Vestas sammen med japanske Mitsubishi Heavy Industries i 2014. Vestas overtog dog det fulde ejerskab af selskabet kort før nytår - og det er denne fusion, som nu fører til en slankning af organisationen, der også kommer til at ramme virksomheden i Nakskov.

Det er tredje gang på ét år, at virksomheden i Nakskov rammes af prikkerunder. Det skete også i januar 2020 og igen i større omgang i august 2020, hvor op mod 100 stillinger blev skåret væk. 

Afskedigelserne kommer efter selskabet udvidede kraftigt i 2017.