¨

Spar Lolland bukker under - overtaget af Jyske Bank

Foto: TV ØST

Spar Lolland er færdig som selvstændigt pengeinstitut efter store nedskrivninger. Aktionærerne mister deres penge.

Spar Lolland er færdig som selvstændigt pengeinstitut og lader sig nu overtage af Jyske Bank. Det sker efter, at Spar Lolland har måttet opgive at leve op til Finanstilsynets solvenskrav.


Jyske Bank overtager alle bankaktiviteter - herunder kunder, medarbejdere og filialer i Spar Lolland, oplyser banken i en meddelelse til Fondsbørsen.


Overtagelsen omfatter alle 45.000 kunder i Spar Lollands afdelinger og 70.000 kunder i FinansNetbanken.Store udlån væltede bankenBalancen er på 12,9 milliarder kroner. Udlån udgør 7,1 milliarder kroner, og indlån udgør 9,7 milliarder kroner.


Baggrunden for overtagelsen er, at Finanstilsynet i forbindelse med en undersøgelse i Spar Lolland har konstateret et behov for yderligere nedskrivninger på blandt andet udlån.


Der er fastsat et solvenskrav, som bestyrelsen i Spar Lolland har vurderet, at det ikke er muligt at opfylde indenfor den fastsatte frist, hvorfor pengeinstituttet ikke kan fortsætte som selvstændigt pengeinstitut.


- Spar Lolland vil dermed ikke være i stand til at opretholde sin tilladelse til at videreføre sin virksomhed som selvstændigt pengeinstitut efter fristens udløb, skriver Spar Lolland i fondsbørsmeddelelsen og fortsætter.Intet tilbage til aktionærerBankens bestyrelsesformand beklager udviklingen, der intet efterlader til aktionærerne eller dem, der har stillet kapital til rådighed for banken.


- Finanstilsynets konklusioner bygger på en omfattende gennemgang af bankens kreditter. Konklusionerne har desværre været negative for Spar Lolland, skriver bestyrelsesformand Hans Jacob Petersen i meddelelsen.


- I det lys er jeg tilfreds med den aftale, vi har indgået med Jyske Bank.


Spar Lollands afdelinger og FinansNetbanken holder åbent som normalt, og kunderne bliver betjent på vanlig vis.


 /ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App