Solceller og arbejdspladser til Holeby

Dansk Solenergi annoncerer i dag, at solcellefabrikken kan blive en realitet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk Solenergi får alligevel mulighed for at åbne en solenergifabrik i Holeby med 50 nye arbejdspladser til området. Det blev i dag annonceret på et pressemøde afholdt af Dansk Solenergi hos Grønt Center i Holeby.

Længe så det ellers ud som om, at fabrikken, der skal fremstille solceller, måtte droppes på grund af manglende finansiering.  Det var til trods for en omsætning på 63 millioner kroner og en kåring som en af Danmarks mest fremadstormende gazelle-virksomheder.

Indehaveren Ken Hem-Jensen kunne nemlig ikke få et realkreditlån, da ingen banker ville støtte projektet, fordi de mente, at den geografiske placering var for dårlig. Men nu er det altså med hjælp fra Spar Lolland lykkedes virksomheden at skaffe de manglende fem millioner kroner, der skal til for, at fabrikken kan blive en realitet.

Det glæder også borgmesteren i Lolland Kommune, Stig Vestergaard (S), der var fremmødt til mødet i dag:

- Det er rigtig dejligt, at det nu endelig kan lade sig gøre. Både fordi det er lokale Spar Lolland, der giver en håndsrækning, og fordi der nu håb om, at alle de metalarbejdere, der ellers er på vej ud i arbejdsløshed her i kommunen, muligvis kan få noget arbejde, lød det fra Stig Vestergaard i dag.