¨

Sofabrand kostede tre katte livet

Politiet undersøger nærmere, hvad der startede branden, men noget tyder på, at en mobiloplader kan være synderen. Foto: Google Maps

Søndag formiddag gik der ild i en sofa i et hus ved Stokkemarke på Lolland. Branden kostede tre katte livet.

Det var en nabo til den brændende ejendom på Abedvej ved Stokkemarke, der opdagede røgen.

Da brandfolkene kom frem konstaterede de hurtigt, at der ikke var nogen hjemme i huset, men fandt tre katte, der var omkommet i husets køkken.

- Der skal ikke meget røg til, før mennesker eller dyr bliver bevidstløse, og det var det, der var sket her. De døde simpelthen som følge af den røg, branden havde nået at udvikle, siger indsatsleder, Martin Mikkelsen fra Lolland-Falster Brandvæsen.

Mistanke til mobiloplader

Husets mandlige beboer var ikke hjemme, men kom til stedet og fortalte, at han havde haft en mobiloplader liggende i sofaen, og at det måske var den, der var gået ild i.

- Branden var meget koncentreret i hjørnesofaen. Om det har været mobilopladeren eller noget andet, der har antændt sofaen, vil politiet nu gå videre med, siger Martin Mikkelsen.

Branden gik værst ud over stuen, men der er sod og røgskader i hele huset.

Beboeren var chokeret

- Husets beboer tog det meget pænt, men han var selvfølgelig noget chokeret. Både på grund af, at hans hus var så medtaget og så nok også på grund af de tre katte, fortæller Martin Mikkelsen.

Grunden til, at branden nåede at udvikle sig så meget, inden den blev opdaget, er blandt andet årstiden.

- Det er først, når varmen fra branden sprænger et vindue, at naboerne lægger mærke til røgen. Når den er inde i huset bliver vinduerne bare sodet til, og det lægger man ikke rigtig mærke til - slet ikke, når det er så mørkt, som det er for tiden, siger indsatslederen fra Lolland-Falster Brandvæsen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App