Socialministeren i Snoezelhuset

Snoezelhuset i Maribo er en af socialområdets succeshistorier på Lolland. I dag var social- og indenrigsministeren på besøg for selv at få syn for sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der ventede i dag Snoezelhuset i Maribo et helt særligt besøg. Huset var først på socialministerens liste på sin tur rundt på Lolland-Falster. Det var nemlig i dag, Karen Ellemann (Venstre) aflagde besøg hos flere sociale succeshistorier i både Lolland og Guldborgsund Kommune.

Før besøget var travlhed - men ingen stress. Og stress forsøger Snoezelhuset netop at undgå:

- Stedet her kalder vi fitnesscenter for sanserne. Udviklingshæmmede, der har svage eller manglende sanser, kan få sanseoplevelser her, som de ellers ikke får i hverdagen, forklarer stedets leder Hanne Holmer.

Det var Venstres folketingsmedlem Henrik Høegh, der foreslog ministeren at besøge de sociale succeshistorier.

- Det er måske ikke dem, vi har flest af. Derfor synes jeg, det er vigtigt at vise ministeren, at de altså findes, fortalte Henrik Høegh om motivet.

Klokken halv to trådte ministeren så ind i sanse-verdenen. Først var der lidt for smagsløgene, før ministeren selv fik både syn og hørelse for sagen med de mange sanse-aktiviteter i huset, der er udviklet efter en hollandsk model.

Efter besøget var der enighed om, at det havde været en succes.

- Det betyder meget, at jeg kommer ud og ser tingene fungere i praksis. Det lærer jeg meget af, fortalte Karen Ellemann (Venstre)