Socialdemokrater i strid

Kampen om, hvem der skal afløse den afgående borgmester Stig Vestergaard som spidskandidat ved kommunalvalget, udløser bekyldninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er voldsom ballade i den socialdemokratiske gruppe i Lolland Kommune.


Der er lang tid til kommunalvalget i november, men det politiske stormvejr er godt i gang – i hvert fald internt i Socialdemokratiet. Det er kampen om, hvem der skal afløse den afgående borgmester Stig Vestergaard som spidskandidat, der udløser balladen. Det fortæller Folketidende.


Byrådsmedlem Leo Christensen ville gerne have haft jobbet, men han tabte i første afstemningsrunde. Han beskylder nu sin konkurrent, Holger Schou Rasmussen, for at forsøge at købe sig til sejr i den interne socialdemokratiske strid.


Dagen før, at de afgørende stemmesedler til den anden og afgørende urafstemning skulle sendes ud, fik partiet nemlig pludselig  35 nye medlemmer, der alle var villige til at betale et halvt års kontingent. Pris 7.000 kroner i alt.


Det har fået Leo Christensen op i den røde felt:


-   Det er moralsk forkert, at man forsøger og købe sig til borgmesterposten, fastslår han i Folketidende.


Holger Schou Rasmussen afviser beskyldningerne.


-          Vi køber ikke noget eller nogen. Det er reelle folk, der har et reelt ønske om at blive medlemmer, bedyrer han i avisen.


Tilbage i kampen om at blive spidkandidat er Vibeke Grave og Holger Schou Rasmussen . Resultatet af urafstemningen  offentliggøres tirsdag den 12. marts kl. 19.00 i Forbundshuset, Brovejen, Maribo.