Snarrådige borgere stoppede spøgelsesbilist på motorvej

Ingen kom heldigvis noget til, da en spøgelsesbilist tirsdag aften kørte på Sydmotorvejen. Det lykkedes to borgere at få bilisten standset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ingen kom heldigvis noget til, da en 84-årig mand tirsdag aften fik sig forvildet sig ned på Sydmotorvejen og kørte som spøgelsesbilist mellem Maribo og Holeby.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

- En lang række bilister kontaktede os, da manden kørte mod nord i det sydgående spor på Sydmotorvejen – og hvor der også var en hel del trafik, fortæller vagtchef Stefan Jensen til TV ØST.

Borgere standsede spøgelsesbilisten

Anmeldelserne om spøgelsesbilisterne begyndte at strømme ind til politiet klokken 18.12.

- Heldigvis opstod der ikke farlige situationer, mens han kørte på vejen, og vi havde hele tiden god hjælp fra snarrådige borgere, der ringede til os. Blandt andet havde vi gennem forløbet kontakt til en mand, der fulgte spøgelsesbilisten fra det rette spor af motorvejen, fortæller Stefan Jensen.

Det lykkedes da også to borgere at standse spøgelsesbilisten.

- Bilisten kom så langt ned i hastighed, at to snarrådige borgere på vej i hver sin retning kunne signalere så tydeligt til manden, at han trak ind til siden. Her kom vi så og talte med ham, siger vagtchefen.

Der var tale om en 84-årig mand. Han virkede meget forvirret, men var ellers ok. Politiet overvejer nu, om hændelsen skal have konsekvenser for hans ret til at føre bil.