Smukke huse i Nakskov

36 huse på Ole Kirks Allé i Nakskov er i finalen, når boliger fra hele landet for første gang skal konkurrere om titlen som ”Danmarks Smukkeste Almene Bolig"

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De gule murstenshuse med de røde tegltage er med i et finalefelt på i alt 14 bolig-områder. Vinderen kåres den 22 september. Og alle kan stemme inde på hjemmesiden www.bygningskultur.dk.

 Bebyggelsen på Ole Kirks Allé i Nakskov blev opført i 1944, og den er tegnet af arkitekt Adolph E. Hansen Ørnsholt. De 36 boliger er inspireret af de engelske havebyer, hvor hver familie havde sin egen bolig og have. Bebyggelsen er erklæret bevaringsværdig.

Det er Bygningskultur Danmark, der har valgt at stille skarpt på det almene boligbyggeri i Danmark

Omkring en million danskere bor i almene boliger. Disse boliger repræsenterer et stykke overset kulturarv, ligesom de symboliserer velfærdssamfundets fremvækst, hvor drømmen om lys, luft og fællesskab via de almene boliger blev til virkelighed for mange familier. Mange almene boligområder har desuden en fin og harmonisk arkitektur, som er et vidnesbyrd om kvaliteterne i dansk boligbyggeri i kølvandet på 2. verdenskrig. Det skriver Bygningskultur Danmark i en pressemeddelelse.