¨

Smugler for retten: Havde ti håndgranater gemt

En mand fra Bosnien blev anholdt i juli sidste år efter en kontrol ved færgen, hvor han forsøgte at få en del våben ind i landet. Foto: TV ØST

Efter en længere efterforskning skal en mand fra Bosnien på torsdag for Retten i Nykøbing Falster. Han er tiltalt for våbensmugling.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi mener at have afsløret et internationalt våbensmuglernetværk, og på torsdag får en mand fra Bosnien sin sag behandlet. Det skriver Sydsjællands- og Lolland- Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Den 27. juli i år havde Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i samarbejde med SKAT en rutinemæssig kontrol i Rødby Færge. Her traf de en mand fra Bosnien. Det viste sig, at han havde bilen fuld af våben. Helt nøjagtig 10 håndgranater og 13 skydevåben - heraf 4 håndvåben og 4 maskinpistoler. Manden blev anholdt og sigtet, og han har siddet varetægtsfængslet siden da.

Som led i efterforskningen af denne sag har dansk politi arbejdet sammen med svensk, bosnisk og tysk politi og den nordiske politiforbindelsesofficer i Beograd. 

- Der er desværre ofte langt imellem, at politiet får fat i de internationale våbensmuglingsnetværk, men erfaringerne fra vores sag viser, at det kan lade sig gøre, siger politiinspektør Kim Kliver

- Gennem det gode politisamarbejde er det lykkedes at afdække et internationalt våben-netværk, der har forsynet visse organiserede kriminelle miljøer i det nordlige Europa - herunder formentlig Holland, Tyskland, Danmark og Sverige - med et større antal våben, siger politiinspektør Kim Kliver. 

Ransagninger i flere lande

Efterforskningen har ført til anholdelser og ransagninger i Danmark, Tyskland og Bosnien, hvor den bosniske bagmand blev anholdt i Tyskland med endnu et stort parti våben og sprængstof - herunder 20 håndgranater. 

I den danske sag er politiet nu færdig med efterforskningen, og den fængslede mand fra Bosnien vil få sin sag behandlet ved retten i Nykøbing den 25. februar. Den fængslede er tiltalt for at medvirke til indsmugling af våben til Danmark. Den bosniske bagmands sag behandles i Tyskland, og her vil de danske våbensager indgå i hans sagskompleks.

- Der er desværre ofte langt imellem, at politiet får fat i de internationale våbensmuglingsnetværk, men erfaringerne fra vores sag viser, at det kan lade sig gøre, siger politiinspektør Kim Kliver, og fortsætter:

- Vi har i den seneste måned set, hvilken utryghed det giver blandt borgerne, når medlemmer af bande/rockermiljøet skyder ind i deres respektive klubhuse, og det er derfor et højt prioriteret indsatsområde hos os, når vi kan ramme våbenforsyningsleddet til de organiserede kriminelle, slutter Kim Kliver.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App