SMS'er skræmmer tyveknægtene (Video)

En gade i Maribo har sørget for at holde tyvene væk i et helt år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Refshalevej i Maribo har der det sidste år været godt gang i både mobiltelefonerne og snak henover hækken. Småsnak, mails og sms'er er nemlig kommet til at betyde, at naboerne i år kan tage trygt afsted på påskeferie.

For et år siden fortalte vi om en ny sms og mailkæde naboerne imellem efter årevis med indbrud. Med kæden olyser beboerne hinanden om, hvis de ser noget mistænkeligt eller drager afsted på ferie.

Siden kædens start har der faktisk været usædvanligt stille på villavejen. Tyveknægtene har holdt sig væk, og der har ikke været et eneste indbrud.

- Det må jo betyde, at det har virket, konstaterer Kurt Nielsen, der bor på vejen og selv er med til at sms'e med naboerne.

Nu hører beboerne på vejen tit og ofte fra hinanden.

- Det er rigtig rart, for det gør, at man er langt mere tryg end før, forklarer Kurt Nielsen.

Og der skal faktisk ikke altid meget mere til end en sms og en god snak i ny og næ, hvis man skal skræmme ubudne gæster bort.

[video:flv:100403_sms.flv]

- Nabohjælp er en af de ting, som vi ved virker. Det er en rigtig, rigtig god idé, fortæller Anna Karina Nickelsen, som er sekretariatschef hos Det Kriminalpræventive Råd.

 

Rygterne om Refshalevej og den gode idé har da også spredt sig som ringe i vandet til nabovejene i Maribo.

- Folk kommer ofte og spørger, hvad det er, vi gør rigtigt. Og så må vi jo bare forklare, at vi er gode til at tale med hinanden, fortæller Flemming Møller Jensen, som også bor på vejen.