SMS mod indbrud

Nogle har vagthunde og andre har alarmer for at undgå indbrud. På en villavej i Maribo har naboerne lavet deres helt eget overvågningssystem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Har du sms'et med din nabo i dag?

På Refshalevej i Maribo har naboerne fået en rigtig god idé.  De vil forebygge indbrud og skabe tryghed ved hjælp af sms-beskeder og e-mails.

Refshalevej har som mange andre villaveje oplevet indbrud og tyverier. Efter endnu et indbrud i nabolaget fik genboerne Jan Plass og Kurt Nielsen den idé at starte en sms- og mail-kæde blandt Refshalevejs beboere.

- Der var en del af naboerne her på vejen, som følte sig utrygge, når de var alene. Mest fordi, der har været nogle indbrud, noget hærværk og nogle tyverier, fortæller Jan Plass. Og utrygheden fik ham og Kurt Nielsen til at gøre noget ved sagen.

- Det er jo i virkeligheden nemt lige at sms'e sin nabo, hvis man hører noget pusle i indkørslen, fortæller Kurt Nielsen.

De naboer, der vil være med, får hinandens e-mail-adresse og mobilnumre. Per mail kan man bede naboerne holde et vågent øje, hvis man for eksempel skal på ferie. Og er det mere akut, og man opdager noget mistænkeligt, er er naboen kun en sms borte.

- Politiet kan jo være ude at køre langt væk, mens jeg som nabo kan være fremme på et halvt minut, forklarer Knud Nielsen.

Vejens beboere har taget imod idéen med kyshånd. Indtil videre har halvdelen af dem tilmeldt sig på kun en uge.

- Det er rart, at vi er nogle gode naboer, der kigger efter hinanden. Det skaber tryghed, lyder det fra Birgit Mortensen.

Fremover vil beboerne på vejen have mobilerne klar, så tyvene måske helt kan holdes ude.