¨

Småøer har fået eget postnummer

00:20

Askø-Lilleø har fået eget postnummer. Tidligere på året fik Femø sit eget postnummer, så kom turen til Orø i går og nu er turen kommet til Askø-Lilleø. Fremover skal breve og pakker til øboerne forsynes med '4942 Askø' i stedet for '4930 Maribo'. Video: TV ØST

Men man er selv ansvarlig for at sikre, at postnummeret er rettet til hos for eksempel el-selskab og tandlæge. Arkivfoto. Foto: TV ØST

1 af 2

Tidligere på året fik Femø eget postnummer, og i går var det Orø. Nu er turen kommet til Askø-Lilleø.

Efter flere års kamp fik Orø i går sit eget postnummer. Tidligere på året var det Femø, som omsider kunne glæde sig over eget postnummer, og nu er turen kommet til to lollandske småøer.

Askø-Lilleø fik nemlig den 1. maj eget postnummer. Det vil sige, at breve og pakker til øboerne fremover skal forsynes med ’4942 Askø’ i stedet for ’4930 Maribo’.

Det oplyser Lolland Kommune.

Askø-Lilleø er blandt de 23 mindre danske øer, som i forbindelse med seneste postforlig fik mulighed for at få et selvstændigt postnummer. Den mulighed har Askø-Lilleø benyttet sig af, efter en beboerafstemning viste opbakning til at få eget postnummer.

Får automatisk tilsendt nyt sundhedskort

Af hensyn til postomdelingen er det vigtigt, at beboerne på Askø-Lilleø tager fat i afsendere, de plejer at få post fra, og beder dem bruge det nye, rigtige postnummer. 

Læs også Flere års kamp er slut: Fra i dag får Orø sit eget postnummer

Og bare rolig. CPR-registret opdateres med det nye postnummer, og derfor vil borgerne på Askø-Lilleø automatisk få tilsendt et nyt sundhedskort i løbet af den kommende tid.

Men man er selv ansvarlig for at sikre, at postnummeret er rettet til hos for eksempel el-selskab og tandlæge.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App