Skud mod psykisk syg var i orden

Statsadvokaten sætter punktum i sag om drabet på psykisk syg fra Lolland. Betjentene blev angrebet og måtte derfor gerne skyde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To københavnske politifolk gjorde intet galt, da de i marts affyrede dræbende  skud mod en psykisk syg mand fra Lolland.  Det har statsadvokaten for København afgjort.

Den 32-årige Torben Bødker  var gået til angreb på betjentene  med en sabel, og under kampen blev der affyret de tre skud. Sagen udløste debat om politiets håndtering af psykisk syge.

Statsadvokat Lise-Lotte Nilas siger til Ritzau, at Politiklagenævnet er enig i hendes afgørelse.

- Vi har vurderet, at man ikke er gået ud over grænsen for den lovlige magtanvendelse i situationen, hvor de blev angrebet, siger hun. Derfor er efterforskningen indstillet.

Politifolkene blev sendt ud til den syge mand, der havde været udsendt som soldat i udlandet, uden at have en læge med. Men det er ikke kritisabelt, mener statsadvokaten. Netop dette punkt har ellers været omdiskuteret. Også advokaten for politifolkene har været kritisk.

- Man må spørge, om det er hensigtsmæssigt at arrangere en sådan politiforretning ved at sende to politifolk alene af sted, når man har en række smertelige erfaringer fra tidligere episoder, mener advokat Torben Koch.

De efterladte til Torben Bødker vil  klage over afgørelsen til Rigsadvokaten.

Her er det indslag som TV2 Øst lavede dagen efter, hvor moderen Kisse Bødker  medvirker:

[video:video_mangler:090311_soldat_draebt.flv]