Skjult dreng fundet - stor politiaktion i gang

En større politiaktion er fredag eftermiddag i gang, efter at politiet har fundet en 8-årig lollandsk dreng, som har levet under jorden i 15 måneder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er i øjeblikket en større politiaktion i gang på Amager, hvor forældre har barrikaderet sig med en 8-årig dreng, der har været efterlyst i 15 måneder. Forældrene nægter at overgive drengen til myndighederne.

Sagen opstod, fordi Lolland Kommune besluttede, at anbringe drengen i en plejefamilie mod forældrenes vilje. Derfor besluttede drengens forældre i fællesskab, at faren skulle gå under jorden med sønnen i juni 2012.

Politi, brandvæsen og ambulance på stedet

Siden har drengen levet i skjul sammen med sin far, som DR har talt med, og som ifølge kanalen er førtidspensionist, tidligere dømt og har et misbrug i bagagen.

Fredag eftermiddag har politiet så fundet frem til familien på en adresse på Amager i København, hvor både politi, brandvæsen og ambulance er til stede.

- Vi har forberedt os på alle scenarier. Planen er at lade tiden arbejde for os, og vi håber via dialog, at forældrene vil overdrage barnet og sig selv til os, så vi kan få en snak om, hvad der skal ske fremover, fortæller efterforskningsleder ved Station Amager, James Keiwe, til Ritzau.

/ritzau/DR