¨

SKAT tjekker kontanter

Foto: TV ØST

Det er ulovligt at tage mere end 75.000 kroner i kontanter med over grænsen. Større beløb skal nemlig opgives til SKAT. Det er en regel, der koster de rejsende dyrt.

SKAT var i dag på aktion Rødbyhavn, men med kolde kontanter for øje. Medbringer man mere end 75.000 kroner i kontanter over grænsen uden at opgive det, er det ulovligt.

- Det er en oplysningskampagne til folk om, at den her regel findes, den her lovgivning eksisterer. Så derfor vejleder og rådgiver vi i dag, siger Jeanne Blum, der er afdelingsleder hos SKAT Midt- og Sydsjælland.

Reglen blev indført i 2002 for at stoppe pengestrømmen til terror over grænserne. Bliver man fanget i en kontrol med mere end 75.000 kroner, får man en bøde på 25 procent af beløbet over den tilladte sum.

Bøder for fire millioner

Sidste år fik SKAT kendskab til 26 millioner kroner, der blev udført ulovligt, og det gav bøder for i alt 4 millioner kroner.

- Det er ikke i vores interesse. Vi vil helst have de efterlever reglerne, men som sagt, er der mange mennesker, der ikke kender reglerne, siger Jeanne Blum.

SKAT vil i juni gennemføre en ny aktion for at se om, kampagnen har virket.

01:57 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App