Silo truede med at eksplodere

En silo på fjernvarmeværket i Nakskov brød natten til fredag i brand. 50 brandmænd på stedet forhindrede, at branden udviklede sig til en røggaseksplosion.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mellem 50 og 60 brandfolk fra Lolland kom natten til fredag på arbejde, da en silo på fjernvarmeværket på Drammenvej i Nakskov brød i brand. Meldingen kom ind klokken 00.49, og først 5 timer senere kunne mandskabet igen forlade stedet.

- Der opstod fare for en røggaseksplosion, og det krævede, at vi kølede siloen ned. Det er ikke bare noget, man lige gør, for på grund af trykket kan man ikke bare åbne siloen, så vi var nødt til at behandle det forsigtigt, lyder det fra indsatsleder ved Lolland Brandvæsen, Eigil Knudsen.

Brugt 100.000 liter vand

Udover hans faste hold var der tilkaldt hjælp fra Stokkemarke, og brandfolk fra Rødby kom til og holdt skansen, hvis der skulle opstå andre brande. På Drammenvej lykkedes det brandfolkene at få situationen under kontrol trods udfordringerne.

- Siloen var over 250 grader varm, så vi kølede den forsigtigt ned og holdt øje med temperaturen med et termisk kamera. Da vi havde kølet den tilstrækkeligt ned, kunne vi åbne lidt op og køle oven fra og efterfølgende nede fra. Vi har nok brugt 100.000 liter vand alene på køling. Til sammenligning bruger vi måske omkring 200 liter, hvis der opstår brand i en sofa i et hjem, forklarer Eigil Knudsen.

Han skal i dag ud på stedet for at se nærmere på skaderne og årsagen til branden. 

De 2 andre siloer på værket kunne fortsætte driften trods branden.