Sikke et øjeblik: Her ser lille Emil sin mor for første gang

Emil på 4,5 måneder har aldrig kunnet se sin mor. Før nu. Forleden fik den lille dreng fra Nakskov briller og så sin mor for første gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

'Hvor er mor henne', hører man Christine Amalie-Johanne Friis Rosenhøj spørge i baggrunden, mens kameraet filmer lille Emil.

Emil på 4,5 måneder har nedsat syn på hele +8,5, og i videoen ser man øjeblikket, hvor den lille dreng får briller på og ser sin mor for første gang.

- Det var det bedste i hele verden, fortæller Christine Amalie-Johanne Friis Rosenhøj til TV ØST over telefonen.

Et stort øjeblik

quote Han kiggede på mig og kunne pludselig koble min stemme sammen med mit ansigt. Det var bare så stort.

Christine Amalie-Johanne Friis Rosenhøj, Nakskov

Den nybagte mor fra Nakskov bliver stadig rørt over situationen.

- Jeg får helt tårer i øjnene af at fortælle om det igen. Jeg vidste jo ikke, om han ville begynde at grine eller græde, men han blev bare så glad. Han kiggede på mig og kunne pludselig koble min stemme sammen med mit ansigt. Det var bare så stort, siger Christine Amalie-Johanne Friis Rosenhøj. 

Christine Amalie-Johanne Friis Rosenhøj og sønnen Emil inden den lille dreng fik briller.
Christine Amalie-Johanne Friis Rosenhøj og sønnen Emil inden den lille dreng fik briller. Foto: Christine Amalie-Johanne Friis Rosenhøj

Et sjældent syn

Da Emil var omkring 1,5 måned gammel begyndte Christine Amalie-Johanne Friis Rosenhøj og manden at lægge mærke til, at det var svært at få Emil til at fokusere.

- Jeg kunne ikke få ham til at se på mig, og vi kunne aldrig få øjenkontakt med ham. Han ville ikke se på legetøjet, men kunne kun fokusere på lys fra for eksempel lamper. Vi har rigtig mange lamper nu, siger hun.

Efter at have opsøgt flere forskellige læger fandt specialisterne på Roskilde Sygehus endelig ud af, at Emils syn var nedsat til hele +8,5.

- Det er vist ikke særligt normalt. Selv optikeren i Maribo havde ikke hørt om det før, og han holdt da også lige vejret, da han tog brilleglassene ud af konvolutten, fortæller Christine Amalie-Johanne Friis Rosenhøj.

quote Han kigger meget mere rundt og  opdager ting rundt omkring i huset.

Christine Amalie-Johanne Friis Rosenhøj, Nakskov

Synet skulle blive bedre

Selvom det kun er nogle få dage siden, Emil fik sine briller, kan førstegangsmoren allerede mærke en forandring hos sin lille dreng.

- Han kigger meget mere rundt og  opdager ting rundt omkring i huset. Vi har to små hunde, og dem er han blevet endnu mere glad for. I går sad han på sofaen, og en af hundene kom hen til ham, og Emil var ved at dø af grin og rakte ud efter den. Det har han aldrig gjort før, fortæller Christine Amalie-Johanne Friis Rosenhøj.

Fremtiden for Emil og hans syn skulle gerne se lysere ud. 

- Hans syn skulle helst ikke blive værre, men kun bedre fra nu af. Måske kan han en dag slippe brillen. Men ellers tager vi den brille med resten af livet. Han er jo meget sød med den, siger Christine Amalie-Johanne Friis Rosenhøj.

Dét kan vi kun være enige i.

Emil på 4,5 måneder har nedsat syn på hele  8,5
Emil på 4,5 måneder har nedsat syn på hele 8,5 Foto: Christine Amalie-Johanne Friis Rosenhøj