Shining People på Lolland

Skaber af ny fotoudstilling vil gøre op med Lollands’ dårlige image. Han vil i stedet skabe fokus på alle de gode steder i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I en ny fotoudstilling på Nakskov Bibliotek vil Søren Marquardt Frederiksen fortælle en anden historie om Nakskov og omegn end den, der udelukkende handler om udkantsdanmark, tvangsauktioner og arbejdsløshed.

Han har nemlig besluttet sig for, at vise de rigtige mennesker, der rent faktisk lever lykkeligt i udkanten. Folk, som han på udstillingen af samme navn kalder for Shining People.

-       Udstillingen handler om at vise en række personer fra vestlolland som ”shiner”, som har noget, som får dem til at smile, siger Søren Marquardt Frederiksen.

Han har skabt udstillingen sammen med sin finske ven og taget omkring 70 portrætter af mennesker, som de tilfældigt har fundet ved at banke på tilfældige døre i området.

-       Og så har folk delt deres inderste tanker og drømme med os, fortæller han.

Udstillingen kører på Nakskov Bibliotek frem til den 23. maj.

-       Vi vil gerne ændre folks selvopfattelse eller have folk til at stille sig selv spørgsmålet, om det hele nu også er så sort endda, siger Søren Marquardt Frederiksen.

Mødet med alle menneskerne på udstillingen har haft stor betydning for ham. For efter 28 år i København besluttede han sig nemlig for at købe et hus i Nakskov og flytte tilbage, hvor han voksede op.

-       Jeg begyndte at tænke, at jeg hørte til et andet sted end der, hvor jeg var.

 Udstillingen skal også vises i København og muligvis også iHelsinki.